Vraag aan personeel: Hoe kunnen we 50 miljoen op jullie besparen?

Bank- en verzekeringsconcern SNS Reaal wil 50 miljoen euro besparen op de personeelskosten. Voordat de onderhandelingen over een nieuwe CAO worden gestart, vraagt het bedrijf aan de medewerkers op welke manier het bedrijf het beste kan bezuinigen op de personeelskosten.

Bank- en verzekeringsconcern SNS Reaal wil 50 miljoen euro besparen op de personeelskosten. Voordat de onderhandelingen over een nieuwe CAO worden gestart, vraagt het bedrijf aan de medewerkers op welke manier het bedrijf het beste kan bezuinigen op de personeelskosten.

Al eerder heeft bestuursvoorzitter Ronald Latenstein laten weten dat de personeelskosten in de financiële sector 10 tot 15% te hoog liggen in vergelijking met andere sectoren. En nu het concern voor zijn activiteiten meer kapitaal nodig heeft en bovendien de staatssteun moet terug betalen, kijkt de bedrijfsleiding ook naar de bijdrage die het eigen personeel kan leveren.

Personeelskosten 10% omlaag
De huidige CAO loopt tot eind mei. SNS Reaal heeft inmiddels laten weten zo'n 10% te willen besparen op de personeelskosten; ongeveer 50 miljoen euro.
"Daarvoor hebben we een aantal knoppen om aan te draaien. Reductie van arbeidsplaatsen of aanpassen van de arbeidsvoorwaarden", aldus een woordvoerder van het bedrijf in het FD.
Opmerkelijk is dat de bedrijfsleiding eerst met het personeel gaat praten over de besparingsideeën die de werknemers zelf hebben: verlaging van de vaste salarissen, verlaging van de variabele beloning, verhoging van de pensioenbijdrage, schrappen van werkgelegenheid?

Op basis van de gespreksronden met de werknemers wil SNS Reaal de inzet bepalen voor de onderhandelingen met de vakbonden.

Vergrijsde vakbondsachterban
In de financiële sector hebben de vakbonden doorgaans niet veel leden. Door zelf eerst het gesprek aan te gaan met de medewerkers, kan de werkgever tijdens de CAO-onderhandelingen voorstellen doen waarbij hij niet alleen rekening houdt met de vergrijsde achterban van de vakbond.
Het zelf raadplegen van de werknemers is een opmerkelijke stap van SNS Reaal. Zeker als je in aanmerking neemt dat het verzekeringsdeel van het concern (Reaal) voortkomt uit de vakbeweging.

ZwitserLeven-pensioen
Hoe de zware CAO-onderhandelingen ook zullen uitpakken, zeker lijkt wel dat een ZwitserLeven-pensioen (een product van het bedrijf) er voor de eigen medewerkers niet meer in zit.
SNS Reaal mag wel snel de teksten aanpassen van de eigen Werken bij-site. Een tekst over de arbeidsvoorwaarden als "bij SNS Reaal proberen we de arbeidsvoorwaarden voortdurend te verbeteren" zullen de huidige medewerkers nu al niet meer herkennen.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?