Solliciteren met LinkedIn-button?

Eind deze maand komt netwerksite en CV-verzamelaar LinkedIn met een button waarmee werkgevers kandidaten kunnen laten solliciteren met hun LinkedIn-profiel. Dat meldt de Amerikaanse site GigaOM. Precieze informatie over het nieuwe initiatief van LinkedIn ontbreken. Het officiële LinkedIn-blog doet er nog het zwijgen toe. Makkelijker voor kandidaten èn werkgevers? Met de button die werkgevers aan hun website toevoegen, kunnen kandidaten - volgens GigaOM - straks eenvoudig solliciteren met hun LinkedIn-CV. De LinkedIn-button zou ook het leven van de werkgever makkelijk moeten maken. "De plug-in bundelt de gegevens van de sollicitanten om het sorteren van de CV's te vereenvoudigen", aldus GigaOM. Daarnaast kunnen werkgevers met de button-applicatie enkele eigen vragen toevoegen die de kandidaat moet beantwoorden bij zijn sollicitatie. Al afspraken met werkgevers Wat LinkedIn met de button precies te bieden heeft aan werkgevers en kandidaten, is nog onduidelijk. Het korte artikel van GigaOM is aanleiding voor veel vragen en speculaties. LinkedIn maakt inmiddels al met grote bedrijven afspraken over de plaatsing van de button op hun site. Hierdoor zullen de komende weken ongetwijfeld veel détails uitlekken. De geruchtenmachine die hierdoor op gang komt, moet nog méér werkgevers prikkelen om zo snel mogelijk de LinkedIn-button te gebruiken.

Solliciteren met LinkedIn-buttonEind deze maand komt netwerksite en CV-verzamelaar LinkedIn met een button waarmee werkgevers kandidaten kunnen laten solliciteren met hun LinkedIn-profiel.
Dat meldt de Amerikaanse site GigaOM.

Precieze informatie over het nieuwe initiatief van LinkedIn ontbreken. Het officiële LinkedIn-blog doet er nog het zwijgen toe.

Makkelijker voor kandidaten èn werkgevers?
Met de button die werkgevers aan hun website toevoegen, kunnen kandidaten - volgens GigaOM - straks eenvoudig solliciteren met hun LinkedIn-CV.

De LinkedIn-button zou ook het leven van de werkgever makkelijk moeten maken.
"De plug-in bundelt de gegevens van de sollicitanten om het sorteren van de CV's te vereenvoudigen", aldus GigaOM.
Daarnaast kunnen werkgevers met de button-applicatie enkele eigen vragen toevoegen die de kandidaat moet beantwoorden bij zijn sollicitatie.

Al afspraken met werkgevers
Wat LinkedIn met de button precies te bieden heeft aan werkgevers en kandidaten, is nog onduidelijk. Het korte artikel van GigaOM is aanleiding voor veel vragen en speculaties.

LinkedIn maakt inmiddels al met grote bedrijven afspraken over de plaatsing van de button op hun site. Hierdoor zullen de komende weken ongetwijfeld veel détails uitlekken. De geruchtenmachine die hierdoor op gang komt, moet nog méér werkgevers prikkelen om zo snel mogelijk de LinkedIn-button te gebruiken.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?