Personeelsnet

Sollicitant zoekt meer uitdaging en hoger salaris

Nederlandse werknemers solliciteren naar een nieuwe baan omdat ze meer uitdaging willen (64%) en ook een hoger salaris (60%). Eén op de zeven solliciteert omdat de verstandhouding met de leidinggevende slecht is. Vervelende collega’s (12%) of pesten op de werkvloer (2%) zijn ook redenen om naar een andere functie te zoeken.

Ook wanneer het huidige werk bevalt, geeft meer dan de helft van de respondenten aan altijd open te staan voor een nieuwe baan (54%).

Onderzoek van XpertHR brengt verder aan het licht dat Nederlandse werknemers actief solliciteren tijdens kantooruren. Ze zoeken op het werk naar vacatures, schrijven motivatiebrieven en maken afspraken voor sollicitatiegesprekken.

Vrouwen zoeken meer uitdaging
Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna zeventig procent van de vrouwen die een nieuwe baan wil, op zoek is naar meer uitdaging.

Mannen zijn wat dat betreft meer tevreden met op het werk: van hen zoekt iets meer dan zestig procent een baan met meer uitdaging.

Extra geld is altijd fijn
Ruim één op de vier jonge werknemers wil een nieuwe baan om meer te verdienen. Bij werknemers van 40 tot 49 jaar, ziet de helft extra geld als reden om een nieuwe baan te zoeken. Onder zestigplussers wil 34 procent een nieuwe baan omwille van de financiën.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?