Personeelsnet

Schaars talent is in Nederland toch nog redelijk te werven

Talent is schaars in Nederland, maar toch lukt het in ons land nog redelijk om gewild personeel te vinden. Nederland staat op de 11e plaats in de lijst van arbeidsmarktschaarste, waarin 27 Europese landen worden vergeleken.

Dat rapporteert Intelligence Group in een overzicht van schaarse beroepen in Europa, gebaseerd op het European Recruitment Dashboard en data van Eurostat. De ranglijst is gebaseerd op de gemiddelde schaarste op de arbeidsmarkt per land en de ‘wervingshaalbaarheid’. Daaruit blijkt dat vooral in het midden en oosten van Europa sprake is van echte schaarste, gevolgd door het westen en noorden van Europa. In het zuiden van Europa zijn de meeste werknemers beschikbaar.

In Nederland is talent makkelijker te werven
“Met een werkeloosheid van 2,9% in Nederland, lijkt deze 11e plaats opmerkelijk”, stelt Geert-Jan Waasdorp, CEO van Intelligence Group. “Maar deze score is niet alleen gebaseerd op werkgelegenheid, maar ook op de wervingshaalbaarheid. Op de Nederlandse arbeidsmarkt is het makkelijker om talent te werven dan in Duitsland of Hongarije.”

Daarnaast zijn er in kleine landen zoals België en Nederland ook lokale verschillen, bijvoorbeeld tussen Wallonië, Brussel en Vlaanderen. De arbeidsmarkt is daarom gebaat bij transparantie omdat dit “werkgevers en werknemers meer inzicht geeft in waar ze elkaar kunnen vinden”, stelt Waasdorp.

Schaarse beroepen in Europa
ICT managers, managing directors, CEO’s en software developers zijn de meest schaarse beroepen in Europa. In bijna elk Europees land is het zeer moeilijk om hen te werven, behalve in Griekenland en Zweden. Met een gemiddelde score van 8,5 in 27 landen, is de ICT manager het meest schaars in Europa.

Maar voor elke moeilijk te werven functie zijn er plekken in Europa waar dit talent makkelijker te vinden is. De strijd om installateurs en reparateurs van elektrische apparatuur om West-Europa te helpen in de energietransitie, is veel makkelijker gewonnen in Letland, Portugal en Polen, dan bijvoorbeeld in Duitsland of Nederland.

Minst schaarse Europese beroepen
De minst schaarse beroepen in Europa zijn journalisten, taalkundigen, leraren basisonderwijs en artistieke en culturele vakspecialisten. In tegenstelling tot IT’ers of engineers is het lastiger om bijvoorbeeld schaarse leraren in andere Europese landen te werven.

Naast de verschillen in taal en cultuur, zijn er ook veel mis-matches in certificaten en diploma’s. Dat maakt het onmogelijk om een complete vrije markt te hebben voor de Europese beroepsbevolking.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

 

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?