Respect voor Amerikaanse zorg en politie

In de week dat ik naar New York was om een optreden van soullegende Aretha Franklin mee te maken, viel me daar op hoeveel Respect er is voor de Amerikaanse werknemers in de gezondheidszorg en bij de politie. De Newyorkse overheid doet er veel aan om dit te stimuleren. Bijvoorbeeld via buitenreclame. Want de "amazing things" die in ziekenhuizen gebeuren, verdienen veel respect. "Amazing things are happening here", laat een ziekenhuis in Harlem via grote doeken weten aan de omgeving. Als nuchtere Nederlander besef je dat veel omwonenden hiervan niet kunnen profiteren, omdat ze nu eenmaal geen ziektekostenverzekering hebben. Maar toch... Downtown New York hangen hoog aan lantarenpalen banieren om jongeren enthousiast te maken voor een medische studie. Onder het motto "NYC celebrates our world class teaching hospitals" vertellen studenten over hun ambitie. "Ik ga een Nobel-prijs winnen voor biomedisch onderzoek." Want New York is trots op de nieuwe generatie dokters die zij opleidt. De Newyorkse politie (NYPD) communiceert via zijn complete wagenpark haar drie belangrijkste waarden: Courtesy, Professionalism, Respect. De gemeente maakt hiermee aan burgers èn aan de eigen politieambtenaren duidelijk aan welke eisen de NYPD moet voldoen. Natuurlijk hebben de werknemers van de ziekenhuizen en politie in New York ook hun zorgen over hun arbeidsomstandigheden en hun arbeidsvoorwaarden. Maar het aardige is dat de Newyorkse overheid als werkgever aan iedereen die het wil horen, laat zien hoe belangrijk deze werknemers zijn. | View | Upload your own

Amazing things in een ziekenhuis middenin HarlemIn de week dat ik naar New York was om een optreden van soullegende Aretha Franklin mee te maken, viel me daar op hoeveel Respect er is voor de Amerikaanse werknemers in de gezondheidszorg en bij de politie.

De Newyorkse overheid doet er veel aan om dit te stimuleren. Bijvoorbeeld via buitenreclame. Want de "amazing things" die in ziekenhuizen gebeuren, verdienen veel respect.

"Amazing things are happening here", laat een ziekenhuis in Harlem via grote doeken weten aan de omgeving. Als nuchtere Nederlander besef je dat veel omwonenden hiervan niet kunnen profiteren, omdat ze nu eenmaal geen ziektekostenverzekering hebben. Maar toch...
Downtown New York hangen hoog aan lantarenpalen banieren om jongeren enthousiast te maken voor een medische studie. Onder het motto "NYC celebrates our world class teaching hospitals" vertellen studenten over hun ambitie. "Ik ga een Nobel-prijs winnen voor biomedisch onderzoek." Want New York is trots op de nieuwe generatie dokters die zij opleidt.

De Newyorkse politie (NYPD) communiceert via zijn complete wagenpark haar drie belangrijkste waarden: Courtesy, Professionalism, Respect. De gemeente maakt hiermee aan burgers èn aan de eigen politieambtenaren duidelijk aan welke eisen de NYPD moet voldoen.

Natuurlijk hebben de werknemers van de ziekenhuizen en politie in New York ook hun zorgen over hun arbeidsomstandigheden en hun arbeidsvoorwaarden. Maar het aardige is dat de Newyorkse overheid als werkgever aan iedereen die het wil horen, laat zien hoe belangrijk deze werknemers zijn.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?