Personeelsnet

P&O'er verdient aan spoken

Klagen P&O'ers veel over hun salaris? Een 'collega' bij het onderzoeksbureau Interview NSS kende de (on)mogelijkheden van zijn loopbaan zo goed dat hij de hulp van geesten heeft ingeroepen. Jarenlang heeft hij het bedrijf salarissen laten betalen voor call centre-medewerkers die al lang uit dienst waren. De P&O'er die zo enige tonnen opstreek, heeft dit spookpersoneel zelf zonder blikken of blozen kunnen inroosteren. Pas na zijn "ingenieuze fraude" kwam het onderzoeksbureau er kennelijk achter hoe slim (en crimineel) de desbetreffende P&O'er is. "Tijdens het onderzoek hadden we er toch ook enige bewondering voor, hoe hij dit allemaal heeft kunnen regelen", aldus de directeur. Als spoken mensen interviewen, wat zijn de uitkomsten van die enquêtes dan waard?

Klagen P&O'ers veel over hun salaris? Een 'collega' bij het onderzoeksbureau Interview NSS kende de (on)mogelijkheden van zijn loopbaan zo goed dat hij de hulp van geesten heeft ingeroepen.
Jarenlang heeft hij het bedrijf salarissen laten betalen voor call centre-medewerkers die al lang uit dienst waren. De P&O'er die zo enige tonnen opstreek, heeft dit spookpersoneel zelf zonder blikken of blozen kunnen inroosteren.
Pas na zijn "ingenieuze fraude" kwam het onderzoeksbureau er kennelijk achter hoe slim (en crimineel) de desbetreffende P&O'er is. "Tijdens het onderzoek hadden we er toch ook enige bewondering voor, hoe hij dit allemaal heeft kunnen regelen", aldus de directeur.

Als spoken mensen interviewen, wat zijn de uitkomsten van die enquêtes dan waard?

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?