Personeelsnet

Pinterest: 1 HR-plaatje zegt meer dan 1000 woorden?

Beeld wordt steeds belangrijker in de communicatie. HR- en recruitmentprofessionals experimenteren hiermee. Op verschillende manieren gebruiken zij plaatjes (van mooie foto's, illustraties tot fraai vormgegeven uitspraken en infographics) om iets te vertellen over hun vak, hun opdrachtgever of werkgever. Op een online netwerk als Pinterest zijn dan ook steeds meer HR-vakgenoten te vinden.

Beeld wordt steeds belangrijker in de communicatie. Steeds meer HR- en recruitmentprofessionals experimenteren hiermee.

Op verschillende manieren gebruiken zij plaatjes (van mooie foto's, illustraties tot fraai vormgegeven uitspraken en infographics) om iets te vertellen over hun vak, hun opdrachtgever of werkgever. Op een online netwerk als Pinterest zijn dan ook steeds meer HR-vakgenoten te vinden.

Pinterest is het netwerk waarin plaatjes ('pins') worden gedeeld. Volgens recent onderzoek van Newcom heeft Pinterest in Nederland 1,6 miljoen gebruikers, waarvan 261.000 dagelijks. Van de Nederlandse gebruikers is maar liefst 84% vrouw.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief


Infographics
Pinterest is een interessante bron om (internationale) infographics te vinden op het brede HR-vakgebied. Hieronder vind je 3 borden (prikborden met een verzameling plaatjes) met infographics voor HR- en recruitmentexperts:

Nederlandse voorbeelden
Om inspiratie op te doen, 35 voorbeelden van Nederlandse HR- en recruitment-pinners:

Reageer op dit artikel als je aanvullingen hebt of als je ons wil vertellen over jouw ervaringen met Pinterest voor HR en recruitment.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?