Personeelsnet

HR-professionals vaker gevraagd voor andere baan dan gemiddeld

39% van de HR-medewerkers wordt minimaal één keer per jaar gevraagd voor een andere baan. Daarmee worden zij vaker benaderd dan een 'gemiddelde' werknemer. Gisteren heeft Personeelslog geschreven over de nieuwe cijfers uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group. Deze enquête onder de beroepsbevolking heeft deze keer veel aandacht besteed aan headhunting (Headhunting steeds belangrijker op de arbeidsmarkt). Uit dit onderzoek komen grote verschillen naar voren tussen verschillende beroepsgroepen en sectoren. Naar eigen zeggen worden consultants vaak gevraagd om over te stappen naar een andere werkgever. Werknemers uit zorg en onderwijs worden (bijna) nooit benaderd. Headhunting van HR-professionals Op verzoek van Personeelslog heeft Veronique Oonk van Intelligence Group de cijfers beschikbaar gesteld van de 196 HR-professionals die meededen aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat 39% van de HR-medewerkers minimaal één keer per jaar wordt gevraagd voor een andere baan. Voor de gemiddelde werknemer ligt dit op 32%. Hieronder een overzicht van de antwoorden die HR-medewerkers gaven vergeleken met die van de gemiddelde Nederlandse beroepsbevolking. Hoe vaak wordt u benaderd door werkgevers/bureaus om daar te komen werken/solliciteren? Nooit: 61% (68% beroepsbevolking gemiddeld) Gemiddeld 1 keer per jaar: 18% (14%) Gemiddeld 1 keer per kwartaal: 12% (11%) Gemiddeld 1 keer per maand: 5% (5%) Gemiddeld 1 keer per week: 3% (2%) Méér dan 1 keer per week: 1% (1%) HR-professionals worden dus vaker dan de gemiddelde werknemer benaderd voor een andere baan, maar ze komen niet voor in de top 5-beroepen die headhunters in het vizier hebben. Met dank aan Intelligence Group voor de aanvullende informatie.

39% van de HR-medewerkers wordt minimaal één keer per jaar gevraagd voor een andere baan. Daarmee worden zij vaker benaderd dan een 'gemiddelde' werknemer.

Gisteren heeft Personeelslog geschreven over de nieuwe cijfers uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group. Deze enquête onder de beroepsbevolking heeft deze keer veel aandacht besteed aan headhunting (Headhunting steeds belangrijker op de arbeidsmarkt).

Uit dit onderzoek komen grote verschillen naar voren tussen verschillende beroepsgroepen en sectoren. Naar eigen zeggen worden consultants vaak gevraagd om over te stappen naar een andere werkgever. Werknemers uit zorg en onderwijs worden (bijna) nooit benaderd.

Headhunting van HR-professionals
Op verzoek van Personeelslog heeft Veronique Oonk van Intelligence Group de cijfers beschikbaar gesteld van de 196 HR-professionals die meededen aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat 39% van de HR-medewerkers minimaal één keer per jaar wordt gevraagd voor een andere baan. Voor de gemiddelde werknemer ligt dit op 32%.

Hieronder een overzicht van de antwoorden die HR-medewerkers gaven vergeleken met die van de gemiddelde Nederlandse beroepsbevolking.

Hoe vaak wordt u benaderd door werkgevers/bureaus om daar te komen werken/solliciteren?
Nooit: 61% (68% beroepsbevolking gemiddeld)
Gemiddeld 1 keer per jaar: 18% (14%)
Gemiddeld 1 keer per kwartaal: 12% (11%)
Gemiddeld 1 keer per maand: 5% (5%)
Gemiddeld 1 keer per week: 3% (2%)
Méér dan 1 keer per week: 1% (1%)

HR-professionals worden dus vaker dan de gemiddelde werknemer benaderd voor een andere baan, maar ze komen niet voor in de top 5-beroepen die headhunters in het vizier hebben.

Met dank aan Intelligence Group voor de aanvullende informatie.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?