Personeelsnet

Gelukkig en productiever als we minder op kantoor werken

Nederlandse kantoormedewerkers die geregeld buiten kantoor werken, zijn daardoor naar eigen zeggen gelukkiger en productiever. Driekwart stelt dat het positief is voor hun werk-privé balans. Maar werken na de reguliere werktijd, ziet een meerderheid niet graag. Of dat nou thuis is, of op kantoor.

Een derde van de Nederlandse kantoormedewerkers zit elke dag achter hetzelfde bureau, maar van de resterende 66% is ruim de helft in de afgelopen twee jaar steeds meer buiten kantoor gaan werken. Daarvan doet 36% dat nog net zoveel als voorheen, terwijl 10% weer vaker op kantoor werkt. Dat blijkt uit onderzoek dat, in opdracht van IT-dienstverlener Citrix, is uitgevoerd onder 450 Nederlandse kantoormedewerkers.

Buiten kantoor werken positief voor werk-privé
Werk en privé gescheiden houden is belangrijk, vindt tweederde van de respondenten. Toch geeft driekwart aan dat geregeld elders kunnen werken een positief effect heeft op hun werk-privé balans. Tweederde van de werknemers uit alle gezinssituaties, leeftijdsgroepen en functieniveaus geven aan dat ze er gelukkiger van worden en dat het hun productiviteit ten goede komt.

Iets meer dan de helft van de respondenten zegt dat ze, door vaker buiten kantoor te werken, een minder vast ritme in hun leven hebben, maar slechts een minderheid (minder dan 15%) geeft aan daar negatieve effecten van te voelen. Buiten vaste werktijden werken (thuis of op kantoor) vindt bijna twee derde van de werknemers wél een probleem.

Werken met eigen apparaten is veiligheidsrisico
Werkgevers geven hun werknemers vaak toestemming om met eigen apparaten te werken; slechts een kwart moet daar vooraf bij de werkgever toestemming voor vragen. Ruim de helft gebruikt juist liever geen eigen apparaten voor het werk. Dat is misschien maar goed ook, want vier op de tien noemt de eigen apparaten een beveiligingsrisico voor de werkgever. Toch kiest een kwart van de werknemers wél voor eigen apparaten, deels omdat die ‘prettiger werken’ en omdat die sneller zouden zijn.

Op het gebruik van eigen software zijn zowel werkgevers als werknemers kritischer: ruim een derde van de respondenten geeft aan dat alternatieve software eerst door de werkgever moet worden goedgekeurd. Ruim de helft zegt dat eigen software zelfs helemaal niet is toegestaan.

Op vakantie werken we niet
Tijdens een normale werkweek zijn Nederlanders graag flexibel, maar in de vakantie ligt dat duidelijk anders. Acht van de tien kantoorwerkers is dan niet bereikbaar voor klanten. Als het echt dringend is, maakt ruim de helft wel ene uitzondering voor contact met collega’s. Werkmail lezen op vakantie is tot daar aan toe (ruim de helft doet dat wel eens en 17% zelfs regelmatig), maar mail beantwoorden doet slecht 10 procent van de Nederlanders.

Managers zijn een uitzondering: zij hebben er weinig moeite mee om op vakantie werk mee te nemen als dit zo uitkomt: 40% van de topmanagers vindt dat normaal, tegen een kwart van het middenkader en de team- of projectleiders. Onder ‘gewone’ medewerkers ziet maar 10% daar heil in.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?