Personeelsnet

Geen verplicht vrij met het Suikerfeest

Rare jongens die vakbondsbestuurders. De christelijke vakbond CNV had voorgesteld om Tweede Pinksterdag als vrije dag te ruilen voor het islamitische Suikerfeest. Zoals te verwachten, nam de traditionele achterban dit de CNV niet in dank af. Honderden boze telefoontjes van leden en niet-leden. Als je christelijke vakbond al met dit soort voorstellen komt, kun je net zo goed lid worden van de goddeloze FNV, zullen veel CNV'ers hebben gedacht. Met de recente ledenverliezen in het achterhoofd, wist de CNV niet hoe snel het voorstel moest worden ingetrokken. Nu een steeds kleiner deel van de beroepsbevolking het christelijk geloof belijdt, valt er iets voor te zeggen om flexibeler om te gaan met de feestdagen van de christelijke kalender. Maar waarom moet de ene verplichte vrije dag verplicht worden ingeruild tegen een andere? Maak dit soort feestdagen meer flexibel en laat werknemers kiezen op welke feestdagen zij vrij willen zijn en op welke ze willen werken. Mits goed ingepland, kan de werkgever op deze manier zelfs zijn bedrijfstijd met enkele dagen uitbreiden.

Rare jongens die vakbondsbestuurders. De christelijke vakbond CNV had voorgesteld om Tweede Pinksterdag als vrije dag te ruilen voor het islamitische Suikerfeest.
Zoals te verwachten, nam de traditionele achterban dit de CNV niet in dank af. Honderden boze telefoontjes van leden en niet-leden. Als je christelijke vakbond al met dit soort voorstellen komt, kun je net zo goed lid worden van de goddeloze FNV, zullen veel CNV'ers hebben gedacht. Met de recente ledenverliezen in het achterhoofd, wist de CNV niet hoe snel het voorstel moest worden ingetrokken.

Nu een steeds kleiner deel van de beroepsbevolking het christelijk geloof belijdt, valt er iets voor te zeggen om flexibeler om te gaan met de feestdagen van de christelijke kalender. Maar waarom moet de ene verplichte vrije dag verplicht worden ingeruild tegen een andere? Maak dit soort feestdagen meer flexibel en laat werknemers kiezen op welke feestdagen zij vrij willen zijn en op welke ze willen werken. Mits goed ingepland, kan de werkgever op deze manier zelfs zijn bedrijfstijd met enkele dagen uitbreiden.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?