Elektrostress: ongrijpbare vorm van ziekteverzuim

Eerder schreef Personeelslog over elektrostress als de trendy opvolger van RSI. Deze aandoening (?) is een nieuwe vorm van ongrijpbaar ziekteverzuim. Onlangs was er een internationaal symposium over elektrostress in Nederland. In het verslag hiervan komen twee hoogleraren aan het woord (Norbert Leitgeb van de Graz technical university in Oostenrijk en Lucas Reijnders van de Universiteit van Amsterdam). Zij bespraken de verschillende wetenschappelijke experimenten die zijn uitgevoerd en komen tot de conclusie dat iedere keer opnieuw de mensen "niet goed in staat zijn te rapporteren of zij aan schijn- of echte hoogfrequente straling werden blootgesteld". Pff, een zucht van verlichting: daar hoeven we de Arbodienst niet mee lastig te vallen. Stop, wacht even. Zo makkelijk laten de believers hun "ziekte" niet los. Volgens hen zijn de klachten echt. En als de wetenschappers het bestaan niet kunnen aantonen, hebben ze gewoon niet goed genoeg gezocht. Gelukkig stelt de Nederlandse overheid bijna € 17 miljoen beschikbaar voor onderzoek naar gezondheidseffecten van elektromagnetische velden. Want er is misschien meer tussen hemel en aarde ...

Eerder schreef Personeelslog over elektrostress als de trendy opvolger van RSI. Deze aandoening (?) is een nieuwe vorm van ongrijpbaar ziekteverzuim.

Onlangs was er een internationaal symposium over elektrostress in Nederland. In het verslag hiervan komen twee hoogleraren aan het woord (Norbert Leitgeb van de Graz technical university in Oostenrijk en Lucas Reijnders van de Universiteit van Amsterdam). Zij bespraken de verschillende wetenschappelijke experimenten die zijn uitgevoerd en komen tot de conclusie dat iedere keer opnieuw de mensen "niet goed in staat zijn te rapporteren of zij aan schijn- of echte hoogfrequente straling werden blootgesteld".

Pff, een zucht van verlichting: daar hoeven we de Arbodienst niet mee lastig te vallen. Stop, wacht even. Zo makkelijk laten de believers hun "ziekte" niet los. Volgens hen zijn de klachten echt. En als de wetenschappers het bestaan niet kunnen aantonen, hebben ze gewoon niet goed genoeg gezocht.
Gelukkig stelt de Nederlandse overheid bijna € 17 miljoen beschikbaar voor onderzoek naar gezondheidseffecten van elektromagnetische velden. Want er is misschien meer tussen hemel en aarde ...

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?