Personeelsnet

Casa Loco: lekker bingewatchen over arbeidsrecht met collega's

Hun studentenhuis staat niet In Meerdijk, maar in Rotterdam. En ze heten dan misschien geen Nina of Bing, maar studenten Eva en Abdel zijn minstens net zo grappig en aantrekkelijk als de acteurs van GTST. Samen met vier andere studenten wonen ze in ‘Casa Loco’. Hun avonturen staan op YouTube en zijn lekker te bingewatchen. Dat kan ook onder werktijd zonder schuldgevoel, want met elke aflevering leert u weer wat bij over arbeidsrecht in de praktijk.

De Youtube-serie ‘Casa Loco’ is een idee van Professor Ruben Houweling, hoogleraar arbeidsrecht aan de Erasmus School of Law. Houweling maakte de educatieve serie om zijn online colleges interessanter en interactiever te maken. Daarmee is de serie ook leuk voor HR-professionals die even willen ontspannen en tegelijk wat willen opsteken over arbeidsrecht in de praktijk.

Aanrader voor HR-studenten of training met collega’s
De hoogleraar gebruikt zijn arbeidsrecht-soap om alledaagse problemen van studenten te betrekken in zijn colleges. Maar op macroniveau kaart de webserie ook interdisciplinaire vraagstukken aan, die voor verschillende vakgebieden relevant zijn. Casa Loco is gericht op arbeidsrecht, maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden door economiestudenten. Docenten van verschillende disciplines gebruiken de serie om met studenten vanuit hun verschillende achtergronden over praktijksituaties te praten.

De serie is voor iedereen gratis te bekijken op Youtube, maar was best duur om te maken. Dat is er ook wel aan af te zien, want er is professioneel gefilmd en gemonteerd. De acteurs zijn goed gecast en spelen hun rollen overtuigend, waardoor de serie echt een plezier is om naar te kijken. Een aanrader voor HR-studenten, beginnende HR-collega’s of om te gebruiken bij een (online) seminar.

Gebroken pols, dus geen salaris?
In de eerste aflevering komt groentje Sjoerd in Casa Loca wonen en lijkt er al meteen een prille liefde op te bloeien tussen hem en Joyce. Maar Sjoerd blundert flink, door zonder kloppen haar kamer binnen te lopen. Hij krijgt van haar daarom een lesje over de normen en waarden binnen Casa Loca.

Serieuzer zijn de problemen van Eva. Zij heeft haar pols gebroken en kan dus niet meer werken als keukenhulp. Daar baalt ze enorm van, want ze heeft een nulurencontract en krijgt nu niks meer betaald voor haar bijbaantje. Abdel vindt dat vreemd en zegt dat ze haar contract er maar eens bij moet pakken. Hoe het afloopt, kunt u hier zelf bekijken

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?