Personeelsnet

Beste site: juridische salarissen blijven geheim

Bijna geen enkel advocatenkantoor geeft op zijn recruitmentsite veel prijs over de arbeidsvoorwaarden. Dat viel Hanneke van Brummelen en Elke Poulissen van Intelligence Group op. Zij analyseren voor de verkiezing van de Beste recruitmentsite 2008 ruim 350 sites. In Personeelslog brengen zij verslag uit van hun bevindingen. In deze aflevering: de meest opvallende recruitmentsites van advocaten- en notarissenkantoren. Het onderzoek voor de Nationale monitor voor de beste recruitmentsite 2008 is al ruim een maand onderweg. Verschillende sectoren zijn al afgerond, de vorige keer brachten we onze bevindingen over de ICT sector. Deze keer bespreken opvallende sites uit de sector Juridisch. We hebben vierentwintig recruitmentsites onder de loep genomen van advocaten- en notarissenkantoren. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden Wat opvalt in deze sector is dat bijna alle advocatenkantoren weinig tot geen informatie op de recruitmentsite loslaten over de financiële tegemoetkoming die een baan in de advocatuur oplevert. Een interessante ‘ontdekking’, omdat in de Nobiles juristengids voor enkele advocatenkantoren exact te vinden is waaruit de arbeidsvoorwaarden bestaan en wat het startsalaris is. Algemene indruk en consistentie Een ander opvallend gegeven is de manier waarop enkele bedrijven omgaan met de layout van hun recruitmentsite. Enkele juridische werkgevers gaan hier op een doordachte manier mee om en zijn ons dan ook zeker bijgebleven na het bezoek. Op het aspect ‘algemene indruk en consistentie’ scoren enkele bedrijven opvallend hoog. Een goed voorbeeld hiervan is de recruitmentsite van Freshfields Bruckhaus Deringer. Door het gebruik van zware kleuren wordt het bedrijf direct krachtig geprofileerd. Originaliteit Simmons & Simmons Trenite speelt op een ludieke manier in op de internetontwikkelingen door middel van een ‘dirty history cleaner’. Met deze tool kan de startende werkzoekende genante foto’s, die bijvoorbeeld op netwerksite Hyves staan, opschonen om zo hun ‘dirty’ studentenleven te verbergen. Sinds enkele jaren is het chatten met een recruiter in de nationale monitor opgenomen. Tot nu toe maken nog weinig werkgevers hier gebruik van. Het ‘chatten met recruiters’ wordt tot nu toe slechts door een handje vol organisaties ingezet. CMS Derks Star Busmann is één van de organisaties die deze optie wel aanbiedt op de recruitmentsite. Geïnteresseerden kunnen zo te allen tijde een vraag stellen aan een recruiter en het werkt ook nog eens! Serie over Beste Recruitmentsite 2008 Meer artikelen van Hanneke van Brummelen en Elke Poulissen over de Monitor Beste recruitmentsite 2008 vind je in dit overzicht. Voor het eerst bij Personeelslog? Voor een nadere kennismaking met deze site, vind je een selectie van interessante artikelen op de Best of Personeelslog-pagina.

Recruitmentsites van advocaten- en notarissenkantorenBijna geen enkel advocatenkantoor geeft op zijn recruitmentsite veel prijs over de arbeidsvoorwaarden. Dat viel Hanneke van Brummelen en Elke Poulissen van Intelligence Group op.
Zij analyseren voor de verkiezing van de Beste recruitmentsite 2008 ruim 350 sites. In Personeelslog brengen zij verslag uit van hun bevindingen. In deze aflevering: de meest opvallende recruitmentsites van advocaten- en notarissenkantoren.

Het onderzoek voor de Nationale monitor voor de beste recruitmentsite 2008 is al ruim een maand onderweg. Verschillende sectoren zijn al afgerond, de vorige keer brachten we onze bevindingen over de ICT sector. Deze keer bespreken opvallende sites uit de sector Juridisch. We hebben vierentwintig recruitmentsites onder de loep genomen van advocaten- en notarissenkantoren.

Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
Wat opvalt in deze sector is dat bijna alle advocatenkantoren weinig tot geen informatie op de recruitmentsite loslaten over de financiële tegemoetkoming die een baan in de advocatuur oplevert. Een interessante ‘ontdekking’, omdat in de Nobiles juristengids voor enkele advocatenkantoren exact te vinden is waaruit de arbeidsvoorwaarden bestaan en wat het startsalaris is.

Algemene indruk en consistentie
Werken bij Freshfields: stevige kleurenEen ander opvallend gegeven is de manier waarop enkele bedrijven omgaan met de layout van hun recruitmentsite. Enkele juridische werkgevers gaan hier op een doordachte manier mee om en zijn ons dan ook zeker bijgebleven na het bezoek. Op het aspect ‘algemene indruk en consistentie’ scoren enkele bedrijven opvallend hoog.
Een goed voorbeeld hiervan is de recruitmentsite van Freshfields Bruckhaus Deringer. Door het gebruik van zware kleuren wordt het bedrijf direct krachtig geprofileerd.

Originaliteit
Dirty history cleaner van Simmons &tcSimmons & Simmons Trenite speelt op een ludieke manier in op de internetontwikkelingen door middel van een ‘dirty history cleaner’. Met deze tool kan de startende werkzoekende genante foto’s, die bijvoorbeeld op netwerksite Hyves staan, opschonen om zo hun ‘dirty’ studentenleven te verbergen.

Sinds enkele jaren is het chatten met een recruiter in de nationale monitor opgenomen. Tot nu toe maken nog weinig werkgevers hier gebruik van. Het ‘chatten met recruiters’ wordt tot nu toe slechts door een handje vol organisaties ingezet. CMS Derks Star Busmann is één van de organisaties die deze optie wel aanbiedt op de recruitmentsite. Geïnteresseerden kunnen zo te allen tijde een vraag stellen aan een recruiter en het werkt ook nog eens!

Serie over Beste Recruitmentsite 2008
Meer artikelen van Hanneke van Brummelen en Elke Poulissen over de Monitor Beste recruitmentsite 2008 vind je in dit overzicht.


Voor het eerst bij Personeelslog?

Voor een nadere kennismaking met deze site, vind je een selectie van interessante artikelen op de Best of Personeelslog-pagina.


Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?