Personeelsnet

Beschikt de premierskandidaat over de gewenste competenties?

Over precies twee weken zijn er verkiezingen voor ministerpresident de Tweede Kamer. Kun je Jan Peter of Wouter nog verdragen? Of zap je weg als je hen ziet in de nieuws- of roddelrubriek, of in dat TV-spelletje dat vroeger zo leuk was? Wat zegt de bril, stropdas (als hij er al een heeft) of de familie over hun geschiktheid voor het vak van premier? Over welke competenties willen we eigenlijk dat een premier beschikt? Op de site Nieuwe Leiders kun je daarover meepraten. Je kunt tot een dag voor de verkiezingen aangeven welke competentie je het belangrijkst vindt. Inmiddels is er al een indrukwekkende lijst van 130 eigenschappen. Op de verkiezingsdag wordt het gewenste profiel van de premier bekend gemaakt. Een leuk initiatief. Al blijft het vreemd om eerst de sollicitatieprocedure nagenoeg helemaal te doorlopen en pas daarna te bedenken welke competenties de kandidaat moet hebben.

Hebben ze de juiste competenties?Over precies twee weken zijn er verkiezingen voor ministerpresident de Tweede Kamer. Kun je Jan Peter of Wouter nog verdragen? Of zap je weg als je hen ziet in de nieuws- of roddelrubriek, of in dat TV-spelletje dat vroeger zo leuk was?

Wat zegt de bril, stropdas (als hij er al een heeft) of de familie over hun geschiktheid voor het vak van premier? Over welke competenties willen we eigenlijk dat een premier beschikt? Op de site Nieuwe Leiders kun je daarover meepraten. Je kunt tot een dag voor de verkiezingen aangeven welke competentie je het belangrijkst vindt. Inmiddels is er al een indrukwekkende lijst van 130 eigenschappen. Op de verkiezingsdag wordt het gewenste profiel van de premier bekend gemaakt.
Een leuk initiatief. Al blijft het vreemd om eerst de sollicitatieprocedure nagenoeg helemaal te doorlopen en pas daarna te bedenken welke competenties de kandidaat moet hebben.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?