Bent u al lid van Maurice de Hond?

Wie vertegenwoordigen de vakbonden eigenlijk nog? In sommige sectoren zijn maar weinig werknemers lid, zodat werkgevers zich openlijk afvragen met wie ze onderhandelen voor CAO. De kleine vakbond De Unie heeft een vernieuwend idee. Via opiniepeilingen wil deze bond werknemers die geen vakbondslid zijn, vragen wat hun wensen zijn voor de CAO-onderhandelingen. Een slimme zet, want zo wordt De Unie (of moeten we zeggen Maurice de Hond?) in een klap de grootste vakbond! "De Unie is een onafhankelijke vereniging waarin mensen samenwerken aan een toekomst, gebaseerd op wederzijds respect, vertrouwen en ambitie. Wat ooit is ontstaan als een vakbondsfilosofie wordt nu gerealiseerd in een netwerk van professionals en leidinggevenden", zo luidt de missie van De Unie. Op haar site heeft de vakbond ook mooie woorden gewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat klinkt prachtig, maar wat doet de vakbond (of moeten we zeggen het netwerk of de opiniepeiler?) als de meerderheid van de ondervraagde niet-leden koste wat kost gewoon een poen-CAO wil en verder geen maatschappelijke verantwoorde ambities heeft?

Wie vertegenwoordigen de vakbonden eigenlijk nog? In sommige sectoren zijn maar weinig werknemers lid, zodat werkgevers zich openlijk afvragen met wie ze onderhandelen voor CAO.
De kleine vakbond De Unie heeft een vernieuwend idee. Via opiniepeilingen wil deze bond werknemers die geen vakbondslid zijn, vragen wat hun wensen zijn voor de CAO-onderhandelingen. Een slimme zet, want zo wordt De Unie (of moeten we zeggen Maurice de Hond?) in een klap de grootste vakbond!

"De Unie is een onafhankelijke vereniging waarin mensen samenwerken aan een toekomst, gebaseerd op wederzijds respect, vertrouwen en ambitie. Wat ooit is ontstaan als een vakbondsfilosofie wordt nu gerealiseerd in een netwerk van professionals en leidinggevenden", zo luidt de missie van De Unie. Op haar site heeft de vakbond ook mooie woorden gewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat klinkt prachtig, maar wat doet de vakbond (of moeten we zeggen het netwerk of de opiniepeiler?) als de meerderheid van de ondervraagde niet-leden koste wat kost gewoon een poen-CAO wil en verder geen maatschappelijke verantwoorde ambities heeft?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?