Personeelsnet

Wie overuren niet uitbetaalt, kan rekenen op hoger ziekteverzuim

Een medewerker die zich ziek meldt, doet dat niet altijd wegens ziekte. Het kan bijvoorbeeld ook gebeuren omdat de werknemer de avond ervoor te veel heeft gedronken, als compensatie voor niet uitbetaalde uren of om een vakantie iets te verlengen.

Dit wijst onderzoek uit van kennisplatform XpertHR, onder 1154 Nederlanders die 32 uur of meer in loondienst zijn.

Ziekmelden voor vakantie of niet betaalde overuren
Een kleine minderheid van de werknemers (3%) geeft aan dat hij/zij zich wel eens ziek heeft gemeld om eerder of langer op vakantie te gaan. De overgrote meerderheid moet daar niet aan denken en dit geeft aan dat ziekmelden om de vakantie te verlengen of te vervroegen wordt amper gedaan.

Wat aanzienlijk meer gebeurt, is ziekmelden als compensatie voor niet uitbetaalde uren. Twintig procent van de Nederlanders vindt het terecht dat werknemers zich ziek melden als zij overuren niet vergoed krijgen in geld of tijd.

Ziek door teveel alcohol
Bijna een op de tien (9%) heeft zich weleens ziek gemeld op het werk omdat hij of zij een kater had, nadat er de avond daarvoor teveel alcohol gedronken was. Tegelijk vindt slechts vier procent een kater een legitieme reden om zich ziek te melden.

Minder mensen hebben zich weleens ziek gemeld op het werk om een bijzondere avond bij te wonen, zoals een voetbalwedstrijd, concert of iets dergelijks.

Aandacht besteden aan werkgeluk
Wieneke Brandt van XpertHR legt uit dat een werknemer zich alleen mag ziekmelden wanneer hij/zij niet in staat is om werk te verzetten. Als een werkgever ziet dat het verzuim toeneemt, is het belangrijk om hier nader naar te kijken. Overmatig ziekmelden kan namelijk een teken zijn van gebrek aan werkgeluk.

“We zien in de praktijk vaak dat bedrijven die veel aandacht besteden aan het werkgeluk van hun medewerkers een stuk minder ziekteverzuim hebben. En daarnaast zijn de medewerkers productiever en innovatiever en creatiever. Door als werkgever goed op de verzuimcijfers te letten, kan er tijdig geacteerd worden op mogelijke onvrede”, stelt Brandt.

DOE HET ZELF: Minicursus Ziekteverzuim

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?