Personeelsnet

Twitter zoekt winst en vindt vacatures

Nu Twitter sinds vorige week beursgenoteerd is, zoekt het bedrijf naarstig naar mogelijkheden om winst te maken. In samenwerking met slimme software-ontwikkelaars experimenteert het netwerk met recruitment via Twitter.

Nu Twitter sinds vorige week beursgenoteerd is, zoekt het bedrijf naarstig naar mogelijkheden om winst te maken.
In samenwerking met slimme software-ontwikkelaars experimenteert het netwerk met een reeks nieuwe diensten en producten. Een veelbelovend voorbeeld hiervan is recruitment via Twitter, aldus The New York Times.

Met al het rumoer rondom de beursgang van Twitter zouden we bijna vergeten dat het bedrijf tot nu toe alleen verliezen weet te stapelen. En met advertentie-tweets alleen zal het netwerk die niet weten om te buigen in winsten die de aandeelhouders blij maken.

MIS NIKS MEER: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Vacatures: belangrijk gespreksonderwerp op Twitter
Twitter zoekt daarom samenwerking met bedrijven die nieuwe producten weten te maken op basis van de informatie die de miljoenen tweets opleveren. In een artikel in de New York Times figureert prominent een bedrijf dat via tweets werkgevers en kandidaten bij elkaar wil brengen.

Niet zo verbazingwekkend, want vacatures en de zoektocht naar een nieuwe baan zijn een belangrijk gespreksonderwerp op Twitter.


150.000 vacatures per week
Volgens Joe Budzienski, één van de oprichters van de startup Gozaik, worden er elke minuut 15 nieuwe vacatures via Twitter gepubliceerd, zo'n 150.000 per week.
Twitter zoekt winst en vindt vacaturesMaar hoe vind je tussen die miljoenen tweets die ene interessante vacature of die ene prominente kandidaat?

Gozaik denkt hiervoor een oplossing gevonden te hebben door miljoenen tweets te scannen, te indexeren en de relevante vacatures makkelijk vindbaar te maken voor sollicitanten.

Kandidaat-profielen op basis van Twitter
Tegelijkertijd wil het bedrijf - op basis van de openbare informatie op Twitter - voor werkgevers profielen maken van geschikte kandidaten.
Sterker nog: Gozaik werkt aan een advertentiesysteem dat werkgevers in staat moet stellen om gericht vacaturetweets te sturen naar Twitter-gebruikers die voldoen aan het ideale kandidaat-profiel.

Als Gozaik en vergelijkbare bedrijven er daadwerkelijk in slagen de eindeloze stroom tweets te filteren tot relevante banen en goede kandidaatprofielen, dan kunnen vacatures voor Twitter net zo'n winstmaker worden als voor LinkedIn.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?