Personeelsnet

Studenten personeel & arbeid optimistischer over baankansen

Nu de arbeidsmarkt krapper wordt, denken ook studenten iets sneller aan een baan te komen. Zo verwachten studenten nu gemiddeld 4,7 maanden kwijt te zijn aan het vinden van een baan vergeleken met 5,1 maanden in 2016. Ook hbo-studenten personeel & arbeid denken positiever over hun baankansen.

Studenten binnen het profiel cultuur en maatschappij van alle opleidingsniveaus zijn het minst positief over hun baankansen na het afstuderen.
Dit blijkt uit de recentste resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) waarbij 2.421 studenten ondervraagd zijn.

Hbo-studenten positiever
Hbo-studenten in de studierichtingen logistiek, techniek en personeel & arbeid denken dat zij minder dan 4 maanden nodig hebben, voordat zij een baan vinden. De p&a-studenten, denken dat ze nu een maand eerder werk kunnen vinden.

Verwacht aantal zoekmaanden hbo-studenten

2016

2017

Logistiek

4,1

3,3

Techniek

3,8

3,5

Personeel en Arbeid

4,8

3,8

Verpleegkunde/zorg

3,9

4,0

Facilitaire dienstverlening

5,6

4,2

Wo en mbo-studenten ook optimistisch
Vooral wo-studenten zijn positiever over hun baankansen, in het bijzonder met de studierichtingen informatica en accountancy, bedrijfskunde, financieel en marketing.

De studierichtingen economie, commerciële dienstverlening en marketing op mbo-niveau leveren ook de meest positieve verwachtingen op van het aantal zoekmaanden in deze groep.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?