Personeelsnet

"Stomp in mijn maag"

"Het voelde als een stomp in mijn maag", aldus een werknemer van het grote Amerikaanse telecombedrijf Verizon over de plannen van zijn werkgever om eind juni alle pensioenen te bevriezen van managers en van werknemers die geen lid zijn van een vakbond. Het gaat me nu even niet om het on-Nederlandse onderscheid dat wordt gemaakt tussen werknemers die al dan niet lid zijn van een vakbond. Wat me vooral boeit is dat de getroffen werknemers een internetsite als wapen gebruiken. Het gaat hierbij om een gezamenlijke protestactie in samenwerking met een pensioenrechten-club. Maar wat we waarschijnlijk ook steeds vaker zullen zien, is hoe individuele aanvallen van webloggers hoge investeringen in (arbeidsmarkt)communicatie op deze manier teniet kunnen doen. In het geval van Verizon staat de protest-site in schril contrast met de PR-taal over maatschappelijke verantwoordelijkheid die te vinden is op Verizon's corporate website; inclusief foto's van gelukkig lachende werknemers met trotse Verizon-hoedjes.

"Het voelde als een stomp in mijn maag", aldus een werknemer van het grote Amerikaanse telecombedrijf Verizon over de plannen van zijn werkgever om eind juni alle pensioenen te bevriezen van managers en van werknemers die geen lid zijn van een vakbond.
Het gaat me nu even niet om het on-Nederlandse onderscheid dat wordt gemaakt tussen werknemers die al dan niet lid zijn van een vakbond. Wat me vooral boeit is dat de getroffen werknemers een internetsite als wapen gebruiken. Het gaat hierbij om een gezamenlijke protestactie in samenwerking met een pensioenrechten-club. Maar wat we waarschijnlijk ook steeds vaker zullen zien, is hoe individuele aanvallen van webloggers hoge investeringen in (arbeidsmarkt)communicatie op deze manier teniet kunnen doen.
In het geval van Verizon staat de protest-site in schril contrast met de PR-taal over maatschappelijke verantwoordelijkheid die te vinden is op Verizon's corporate website; inclusief foto's van gelukkig lachende werknemers met trotse Verizon-hoedjes.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?