Personeelsnet

SER: Topvrouwen-TV en espressolink voor contact met vrouwelijk toptalent

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, wil de SER een zetje geven aan het tempo om meer diversiteit te krijgen in de top en subtop van organisaties. Dit gebeurt onder meer door vrouwen met talent en ambitie op te nemen in de database van SER Topvrouwen.nl, een vernieuwde website waar bestuurders met topvrouwen in contact kunnen komen via een ‘espressolink’.

De website SER Topvrouwen maakt vanaf vandaag deel uit van het programma Diversiteit en Inclusie van de Sociaal-Economische Raad (SER). Het doel blijft om te zorgen voor een betere doorstroom van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven.

SER-voorzitter Mariëtte Hamer in Topvrouwen TV

De SER geeft het onderwerp aandacht met online Topvrouwen TV. In de lente-editie maakt SER-voorzitter Mariëtte Hamer tevens bekend welke ambassadeurs zitting hebben in de nieuwe Raad van Advies van SER Topvrouwen, om zich vanuit die positie hard te maken voor meer diversiteit in de top en subtop van het Nederlandse bedrijfsleven. Het gaat om prominenten uit bedrijfsleven, wetenschap en vakbeweging

Samenwerking met executive searchbureaus
De oorspronkelijke Stichting Topvrouwen werd op 31 december 2020 opgeheven en ging verder als SER Topvrouwen onder de vlag van de SER. Dat moet de slagkracht en zichtbaarheid van het initiatief voor topvrouwen vergroten.

SER Topvrouwen neemt vrouwen met talent en ambitie op in de database, die openstaat voor vrouwen met relevante werkervaring in het bedrijfsleven of (semi)publieke organisaties in een rol op bestuurs-, directie- of executiveniveau. Bedrijven, organisaties en executive searchbureaus die zich hard willen maken voor meer vrouwen op topposities, kunnen de database van SER Topvrouwen raadplegen.

Speeddates en netwerkevents voor topvrouwen
SER Topvrouwen organiseert ook speeddates en netwerkevents. Net als op de voorgaande website, maakt SER Topvrouwen gebruik van de Espresso-link. Topvrouwen die met hun profiel zijn opgenomen in de database kunnen middels deze tool op een unieke manier werken aan het uitbreiden van hun netwerk: zij kunnen een koffieafspraak maken met een van de deelnemende topbestuurders.

Ze krijgen op deze manier de kans zich face-to-face zichtbaar te maken en zittende topbestuurders komen op een eenvoudige, ongedwongen en vrijblijvende manier in aanraking met vrouwelijk toptalent. Zo wordt ieders netwerk verrijkt, stelt de SER.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?