Personeelsnet

Rustig aan in 2006

Voor 2006 hebben werknemers een lijst goede voornemens: 1 mijzelf minder druk maken/minder gespannen zijn 2 mijzelf ontwikkelen (binnen huidige baan) 3 meer bewegen/sporten naast het werk 4 meer tijd aan partner en gezin besteden 5 doen wat ik leuk vind (binnen huidige baan). Dat blijkt uit de Werkmonitor, een onderzoek dat in opdracht van uitzendbureau Randstad is verricht onder ruim 400 werknemers. De mobiliteit van werknemers is er niet echt op vooruit gegaan. Pas op nummer 9 staat het voornemen om eindelijk eens een andere baan te zoeken. Kennelijk zijn ze tevreden over hun huidige werk, want 65% heeft er wel vertrouwen in dat zij makkelijk een andere baan kunnen vinden. Niet onderzocht is of de werkgevers ook zo blij zijn. Erg ambitieus lijken de werknemers niet. Maar 18% verwacht een loonsverhoging die boven de inflatie uitkomt. Maar daar zitten de werknemers niet mee, want in 2006 willen ze het toch rustiger aandoen. Het Zwitser-werken gevoel!

Voor 2006 hebben werknemers een lijst goede voornemens:
1 mijzelf minder druk maken/minder gespannen zijn
2 mijzelf ontwikkelen (binnen huidige baan)
3 meer bewegen/sporten naast het werk
4 meer tijd aan partner en gezin besteden
5 doen wat ik leuk vind (binnen huidige baan).

Dat blijkt uit de Werkmonitor, een onderzoek dat in opdracht van uitzendbureau Randstad is verricht onder ruim 400 werknemers.
De mobiliteit van werknemers is er niet echt op vooruit gegaan. Pas op nummer 9 staat het voornemen om eindelijk eens een andere baan te zoeken. Kennelijk zijn ze tevreden over hun huidige werk, want 65% heeft er wel vertrouwen in dat zij makkelijk een andere baan kunnen vinden.

Niet onderzocht is of de werkgevers ook zo blij zijn. Erg ambitieus lijken de werknemers niet. Maar 18% verwacht een loonsverhoging die boven de inflatie uitkomt. Maar daar zitten de werknemers niet mee, want in 2006 willen ze het toch rustiger aandoen.
Het Zwitser-werken gevoel!

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?