Jaarlijks zijn er verkiezingen voor de 'topman van het jaar', georganiseerd door Fem Business, Managementview en Managersonline.nl. Met deze poll wordt de manager of desnoods ondernemer van het jaar gekozen. Ondanks de benaming van de prijs mag het ook een vrouw zijn. Voor 2005 zijn voorgedragen: - Michel Timant (ING-Belg wiens sterkste punt volgens de jury communicatie is, al moet hij wel wat aan zijn Nederlands doen) - Jeroen van der Veer (Shell, omstreden bij de jury omdat hij Shell uit een crisis heeft gehaald waarvoor hij zelf mede-verantwoordelijk was) - Rijkman Groenink (ABN Amro, "een klinkende overwinning in Italië", maar de jury heeft twijfels over de financiële performance van het bedrijf) - Jan Aalberts (Aalberts Industries, de enige èchte ondernemer in het rijtje met "fantastische resultaten", maar de jury vraagt zich af of deze 66-jarige zijn opvolging goed heeft geregeld) - Peter Elverding (DSM: deze oud P&O'er is favoriet van de jury. "Niet alleen is zijn financiële performance uitmuntend", ook prijst de jury "zijn open en duidelijke communicatie naar zijn werknemers"). Wie het niet met de jury eens is, kan nog enkele weken zelf stemmen via de site van Managersonline. In voorgaande jaren bleek de jury overigens een voorkeur te hebben voor mannetjesputters die om wat voor reden dan ook later in opspraak kwamen: Jaap Blokker (2003), Cor Boonstra (1990) en Cees van der Hoeven (1989).

Jaarlijks zijn er verkiezingen voor de 'topman van het jaar', georganiseerd door Fem Business, Managementview en Managersonline.nl. Met deze poll wordt de manager of desnoods ondernemer van het jaar gekozen. Ondanks de benaming van de prijs mag het ook een vrouw zijn.
Voor 2005 zijn voorgedragen:
- Michel Timant (ING-Belg wiens sterkste punt volgens de jury communicatie is, al moet hij wel wat aan zijn Nederlands doen)
- Jeroen van der Veer (Shell, omstreden bij de jury omdat hij Shell uit een crisis heeft gehaald waarvoor hij zelf mede-verantwoordelijk was)
- Rijkman Groenink (ABN Amro, "een klinkende overwinning in Italië", maar de jury heeft twijfels over de financiële performance van het bedrijf)
- Jan Aalberts (Aalberts Industries, de enige èchte ondernemer in het rijtje met "fantastische resultaten", maar de jury vraagt zich af of deze 66-jarige zijn opvolging goed heeft geregeld)
- Peter Elverding (DSM: deze oud P&O'er is favoriet van de jury. "Niet alleen is zijn financiële performance uitmuntend", ook prijst de jury "zijn open en duidelijke communicatie naar zijn werknemers").

Wie het niet met de jury eens is, kan nog enkele weken zelf stemmen via de site van Managersonline.

In voorgaande jaren bleek de jury overigens een voorkeur te hebben voor mannetjesputters die om wat voor reden dan ook later in opspraak kwamen: Jaap Blokker (2003), Cor Boonstra (1990) en Cees van der Hoeven (1989).

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 459 exclusieve vakartikelen en 286 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?