Ouder en fitter

Oudere werknemers zijn fitter dan jongere. Deze conclusie trekt Lifeguard uit zijn jaarlijkse Bedrijfsgezondheids-index. Lifeguard is een bedrijf dat voor werkgevers de gezondheid van medewerkers onderzoekt. Volgens Lifeguard zijn ouderen weliswaar fysiek fitter, maar geeft het werk hun minder voldoening. Ook hebben zij meer klachten over de samenwerking met collega's, met name de jongere. Waarom oudere werknemers fitters zijn, vermeldt het onderzoek niet. Sporten zij meer? Of juist minder en hebben ze dus ook minder sportblessures. Of klagen ze minder over hun gezondheid omdat ze bang zijn dat hun werkgever dit zal aangrijpen als de kans zich voor doet?

Oudere werknemers zijn fitter dan jongere. Deze conclusie trekt Lifeguard uit zijn jaarlijkse Bedrijfsgezondheids-index. Lifeguard is een bedrijf dat voor werkgevers de gezondheid van medewerkers onderzoekt.
Volgens Lifeguard zijn ouderen weliswaar fysiek fitter, maar geeft het werk hun minder voldoening. Ook hebben zij meer klachten over de samenwerking met collega's, met name de jongere.
Waarom oudere werknemers fitters zijn, vermeldt het onderzoek niet. Sporten zij meer? Of juist minder en hebben ze dus ook minder sportblessures. Of klagen ze minder over hun gezondheid omdat ze bang zijn dat hun werkgever dit zal aangrijpen als de kans zich voor doet?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?