'Opleidingen met minder budget net zo effectief'

Bezuinigingen op opleidingsbudgetten kunnen juist een positief effect hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van XpertHR in Engeland. Met de economische crisis hebben werkgevers vaak fors gesneden in hun budgetten voor scholing en ontwikkeling. Volgens 69% van de Engelse werkgevers zijn de opleidingen hierdoor niet minder effectief geworden. Dat schrijft Personnel Today op basis van een onderzoek van XpertHR. Grotere betrokkenheid van het management Uit dit onderzoek komen twee manieren naar voren om met minder budget méér resultaten uit opleidingen te halen. 59% van de werkgevers deed dit door meer gebruik te maken van online cursussen. En 57% liet het opleidingsbudget beter renderen door managers meer te betrekken bij de opleidingen. "Door lijnmanagers meer in te zetten bij trainingen, hebben werkgevers niet alleen de kosten teruggebracht, maar hebben zij ook de betrokkenheid en het moreel van de managers zelf verbeterd", aldus Charlotte Wolff van XpertHR. "Volgens werkgevers zijn opleidingen die zijn ontwikkeld door managers of door hen worden gegeven, relevanter en meer toegesneden op de behoefte van de organisatie. Want managers kennen als geen ander de organisatie en haar bedrijfscultuur." Straks weer bakken geld naar opleidingen? De vraag is natuurlijk wat er gebeurt als bedrijven niet meer zo scherp op hun kosten hoeven te letten. Gaat het geld dan weer in bakken naar opleidingen zonder dat werkgevers zich afvragen of het effectief is? Tenminste zolang de werknemers maar niet klagen die bedrijven hiermee aan zich willen binden?

Bezuinigingen op opleidingsbudgetten kunnen juist een positief effect hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van XpertHR in Engeland.

Met de economische crisis hebben werkgevers vaak fors gesneden in hun budgetten voor scholing en ontwikkeling. Volgens 69% van de Engelse werkgevers zijn de opleidingen hierdoor niet minder effectief geworden. Dat schrijft Personnel Today op basis van een onderzoek van XpertHR.

Grotere betrokkenheid van het management
Uit dit onderzoek komen twee manieren naar voren om met minder budget méér resultaten uit opleidingen te halen. 59% van de werkgevers deed dit door meer gebruik te maken van online cursussen. En 57% liet het opleidingsbudget beter renderen door managers meer te betrekken bij de opleidingen.

"Door lijnmanagers meer in te zetten bij trainingen, hebben werkgevers niet alleen de kosten teruggebracht, maar hebben zij ook de betrokkenheid en het moreel van de managers zelf verbeterd", aldus Charlotte Wolff van XpertHR.
"Volgens werkgevers zijn opleidingen die zijn ontwikkeld door managers of door hen worden gegeven, relevanter en meer toegesneden op de behoefte van de organisatie. Want managers kennen als geen ander de organisatie en haar bedrijfscultuur."

Straks weer bakken geld naar opleidingen?
De vraag is natuurlijk wat er gebeurt als bedrijven niet meer zo scherp op hun kosten hoeven te letten. Gaat het geld dan weer in bakken naar opleidingen zonder dat werkgevers zich afvragen of het effectief is? Tenminste zolang de werknemers maar niet klagen die bedrijven hiermee aan zich willen binden?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?