Kantoorkunst in Den Haag

Een grijze zondagmiddag in Den Haag: een mooie aanleiding voor een bezoek aan de Gustav Klimt en Jan Toorop-tentoonstelling in het Gemeentemuseum. Op zoek naar de koffie komen we langs de kunstcollectie van Bouwfonds. Er is een overschot aan kunst, er zijn te weinig kopers en dus puilen de depots uit met lelijke, abstracte werken. Omdat de magazijnen de voorraden niet meer kunnen verwerken, verhuizen veel schilderijen, tekeningen en beelden naar kantoren. Met deze vooroordelen nemen we de kortste weg naar de koffie. Al snel houden we onze pas in: wat een leuke, inspirerende collectie... Je zou zo bij Bouwfonds willen werken. Sinds de uitbreiding van zijn hoofdkantoor in Hoevelaken in 1976 is Bouwfonds begonnen met de opbouw van een eigen moderne kunstcollectie. Met betrokkenheid van werknemers en met externe adviseurs bouwt het fonds de verzameling op. "De kunstcollectie is bedoeld om een plezierig werkklimaat te creëren voor de medewerkers van Bouwfonds, in binnen- en buitenland. Daarom hangen de kunstwerken in alle vestigingen van Bouwfonds, zowel in de openbare ruimte als op de werkplekken", aldus Bouwfonds. Een selectie van de aankopen van de laatste tien jaar is onder de naam 'Room with a view' nog tot en met 17 december te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. En als je er toch bent, kun je ook nog genieten van Gustav Klimt en Jan Toorop.

Een grijze zondagmiddag in Den Haag: een mooie aanleiding voor een bezoek aan de Gustav Klimt en Jan Toorop-tentoonstelling in het Gemeentemuseum. Op zoek naar de koffie komen we langs de kunstcollectie van Bouwfonds.

Er is een overschot aan kunst, er zijn te weinig kopers en dus puilen de depots uit met lelijke, abstracte werken. Omdat de magazijnen de voorraden niet meer kunnen verwerken, verhuizen veel schilderijen, tekeningen en beelden naar kantoren. Met deze vooroordelen nemen we de kortste weg naar de koffie. Al snel houden we onze pas in: wat een leuke, inspirerende collectie... Je zou zo bij Bouwfonds willen werken.

Sinds de uitbreiding van zijn hoofdkantoor in Hoevelaken in 1976 is Bouwfonds begonnen met de opbouw van een eigen moderne kunstcollectie. Met betrokkenheid van werknemers en met externe adviseurs bouwt het fonds de verzameling op. "De kunstcollectie is bedoeld om een plezierig werkklimaat te creëren voor de medewerkers van Bouwfonds, in binnen- en buitenland. Daarom hangen de kunstwerken in alle vestigingen van Bouwfonds, zowel in de openbare ruimte als op de werkplekken", aldus Bouwfonds.

Een selectie van de aankopen van de laatste tien jaar is onder de naam 'Room with a view' nog tot en met 17 december te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. En als je er toch bent, kun je ook nog genieten van Gustav Klimt en Jan Toorop.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?