Personeelsnet

Jongeren en mannen hebben meer moeite met LGBTI-collega

Eén op de tien medewerkers wil liever samenwerken met een collega die hetero is. Vooral mannen (17%) zien de samenwerking met een LGBTI-collega niet zo zitten. Opvallend is dat vooral jongeren moeite hebben met een collega die niet heteroseksueel is.

Dit blijkt uit onderzoek van PEAK-IT, uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlanders die regelmatig op kantoor werken en die voor 32 uur of meer in loondienst zijn.

Vooral jongeren hebben moeite met LGBT-collega
Uit het onderzoek komt naar voren dat voor jongere medewerkers (onder 30 jaar), meer moeite hebben om met een LGBT-collega samen te werken (18%, tegenover 11% van de oudere werknemers). Zij werken dus liever samen met een heteroseksuele collega.

Eén op de tien medewerkers, wil liever niet samenwerken met een collega die transgender is. Daarnaast zegt 4 procent liever niet te werken met iemand die homoseksueel is. Mannen hebben meer moeite dan vrouwen om samen te werken met iemand die transgender (14%) of homoseksueel (6%) is.

Kwaliteit staat los van geaardheid
Richard Stassen, Managing Director bij PEAK-IT, vindt het zorgelijk dat er nog steeds werkenden zijn die onderscheid maken in geslacht of geaardheid. Diversiteit in het medewerkersbestand draagt volgens hem juist bij aan betere werkprestaties. “Daarom moeten verschillen tussen collega’s juist gewaardeerd worden.”

Stassen: “De kwaliteit van werk staat los van iemands geaardheid. De werkprestaties zijn dan ook het enige waar werkenden hun collega’s op moeten beoordelen."

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?