Personeelsnet

Hybride werken: thuiswerkvergoeding in opmars

Werkgevers gaan op grote schaal over op het verstrekken van thuiswerkvergoedingen. Meer dan de helft van de werkgevers heeft inmiddels de thuiswerkvergoeding ingevoerd. 

Een half jaar geleden was dat nog maar 20 procent van de werkgevers. 2 euro netto per dag is de norm. Gelijktijdig met de invoering van de thuiswerkvergoeding worden de regelingen voor reiskostenvergoedingen aangepast.

Dit blijkt uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN onder het Nederlandse bedrijfsleven. AWVN voorziet dat het aantal werkenden dat een thuiswerkvergoeding ontvangt snel verder zal stijgen. Een en ander past volgens AWVN in de ontwikkeling naar een post-coronasituatie waarin bij veel bedrijven hybride werken (deels thuis, deels op de zaak of elders) helemaal is geïntegreerd in het bedrijfsbeleid.

De meeste werkgevers willen na de coronacrisis het hybride werken vasthouden. De norm wordt daarbij twee dagen per week thuiswerken en de rest op locatie. 60 procent van de werkgevers geeft dit aan. Verder stellen 9 op de 10 werkgevers vast dat medewerkers graag regelmatig thuiswerken.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?