Personeelsnet

HR-managers investeren in technologie om talent aan te trekken

De huidige generatie toptalent wil op het werk gebruik kunnen maken van de laatste technologische mogelijkheden. Een optimale werknemerservaring, is dan ook de nieuwe manier om de slag om talent te winnen. Daarom gebruiken HR-managers digitalisering van HR voor het verbeteren van de werknemerservaring met gepersonaliseerde en voorspellende technologieën.

Meer dan de helft van de ondervraagde CHRO’s (56%) denkt dat het voorzien in een optimale digitale werknemerservaring de kern van hun functie zal vormen, blijkt uit een wereldwijd onderzoek van ServiceNow onder 500 HR-directeuren. Slechts 6% denkt dat hun rol hetzelfde zal blijven, namelijk het vervullen van traditionele HR-activiteiten.

Werknemer wil goede digitale ervaring op het werk
Volgens Pat Wadors van ServiceNow verwachten de grootste talenten tegenwoordig goede digitale ervaringen op het werk. “Toptalent kan overal aan de slag en kiest daarom voor bedrijven die gebruikmaken van geavanceerde technologie om het werk eenvoudiger, sneller en beter te maken. “

Wadors stelt dat HR-managers nieuwe werknemerservaringen ontwikkelen omdat ze zich realiseren dat goede secundaire arbeidsvoorwaarden en andere extraatjes niet meer voldoende zijn. “Medewerkers willen een goede digitale ervaring die ze werk uit handen neemt.”

Meer HR-managers zien digitalisering als belangrijkste taak
Het onderzoek laat verder zien dat Amerikaanse bedrijven vergeleken met Europese bedrijven vooroplopen in de digitale transformatie.

Bijna een derde van de Amerikaanse  CHRO’s vindt digitaliseren en het efficiënter maken van HR hun belangrijkste taak. In Europa vindt 20% van de HR-managers dat ook. Vier van de tien Amerikaanse CHRO’s verhoogt de investering in digitale technologieën, terwijl 19% van hun Europese collega’s hetzelfde doen.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?