Personeelsnet

Helft werkgevers negeert sollicitaties via eigen site

Ongeveer de helft van de werkgevers reageert niet op sollicitaties die binnenkomen via de eigen wervingssite. Dat is tenminste de ervaring van Digitaal-Werven. Dit initiatief van Bas van de Haterd en Marc Drees heeft in de zoektocht naar de beste recruitmentsite ruim honderd sites onderzocht. Digitaal-Werven heeft niet alleen de recruitmentsites zelf beoordeeld, maar ook het online sollicitatieproces. In het kader van het onderzoek hebben de initiatiefnemers daadwerkelijk gesolliciteerd via de recruitmentsite: meestal op een aangeboden vacature, soms in de vorm van een open sollicitatie. "Wij hebben bij alle bedrijven gesolliciteerd, gewoon het proces doorlopen. In de meeste gevallen op een bestaande vacature, meestal een startersvacature met een starters CV", aldus Bas van de Haterd, één van de initiatiefnemers. "We hebben er expliciet voor gekozen om niet te interessant te zijn. Want een bedrijf behoort gewoon het fatsoen te hebben altijd te reageren, ook al is de sollicitatie voor de werkgever niet heel relevant." Voor de helft van de werkgevers bleek een reactie op een sollicitatie teveel gevraagd. Gelukkig blijkt het ook anders te kunnen. Na een beoordeling op 51 criteria heeft Digitaal-Werven inmiddels negen sites genomineerd voor de titel 'Beste recruitmentsite van Nederland': verzekeraar Achmea juridische en fiscale dienstverlener CMS Derks Star Busmann juridische dienstverlener De Brauw Blackstone Westbroek bierbrouwer Heineken IT-dienstverlener LogicaCMG IT-dienstverlener Ordina uitgever Reed Business IT-dienstverlener Sogeti IT-dienstverlener Sogyo. Op 11 maart maakt een vakjury bekend welke site zich, volgens Digitaal-Werven, de beste mag noemen.

Onderzoek onder ruim 100 recruitmentsitesOngeveer de helft van de werkgevers reageert niet op sollicitaties die binnenkomen via de eigen wervingssite. Dat is tenminste de ervaring van Digitaal-Werven.

Dit initiatief van Bas van de Haterd en Marc Drees heeft in de zoektocht naar de beste recruitmentsite ruim honderd sites onderzocht.

Digitaal-Werven heeft niet alleen de recruitmentsites zelf beoordeeld, maar ook het online sollicitatieproces.
In het kader van het onderzoek hebben de initiatiefnemers daadwerkelijk gesolliciteerd via de recruitmentsite: meestal op een aangeboden vacature, soms in de vorm van een open sollicitatie.
"Wij hebben bij alle bedrijven gesolliciteerd, gewoon het proces doorlopen. In de meeste gevallen op een bestaande vacature, meestal een startersvacature met een starters CV", aldus Bas van de Haterd, één van de initiatiefnemers.
"We hebben er expliciet voor gekozen om niet te interessant te zijn. Want een bedrijf behoort gewoon het fatsoen te hebben altijd te reageren, ook al is de sollicitatie voor de werkgever niet heel relevant."
Voor de helft van de werkgevers bleek een reactie op een sollicitatie teveel gevraagd.

Gelukkig blijkt het ook anders te kunnen. Na een beoordeling op 51 criteria heeft Digitaal-Werven inmiddels negen sites genomineerd voor de titel 'Beste recruitmentsite van Nederland':

 • verzekeraar Achmea

 • juridische en fiscale dienstverlener CMS Derks Star Busmann

 • juridische dienstverlener De Brauw Blackstone Westbroek

 • bierbrouwer Heineken

 • IT-dienstverlener LogicaCMG

 • IT-dienstverlener Ordina

 • uitgever Reed Business

 • IT-dienstverlener Sogeti

 • IT-dienstverlener Sogyo.

 • Op 11 maart maakt een vakjury bekend welke site zich, volgens Digitaal-Werven, de beste mag noemen.

  Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

  Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?