Personeelsnet

Google laat wiskundige formules los op HR-beleid

Internetgigant Google experimenteert met wiskundige formules in het HR-beleid. Hiermee wil het bedrijf tijdig signaleren wanneer zijn grootste talenten dreigen weg te lopen. Dat meldt The Wall Street Journal deze week. Google is groot geworden met ingewikkelde wiskundige formules die zorgen voor de gewaardeerde zoekresultaten op internet. Vertrek werknemers Nu het bedrijf zo enorm is gegroeid, vertrekken steeds meer talentvolle werknemers. Om te kunnen voorspellen wie van de 20.000 medewerkers op het punt staan het bedrijf de rug toe te keren, laat Google wiskundige formules los op personeelsinformatie; op de beoordelingen van werknemers, de promoties en de salarisgegevens. Geheimzinnig Volgens The Wallstreet Journal doet Google erg geheimzinnig over de formules. Tijdens het experiment heeft het bedrijf al werknemers ontdekt die vinden dat hun talenten niet optimaal worden benut. De Amerikaanse krant citeert Laszlo Bock, verantwoordelijk voor het HR-beleid bij Google: "We willen in de hoofden kijken, zodat we eerder dan de mensen zelf weten dat ze willen vertrekken". Onpersoonlijk Er zijn verschillende redenen waarom werknemers Google verlaten. Nu het bedrijf zo groot is geworden, ervaren sommige medewerkers dat ze niet meer zoveel invloed hebben als vroeger. Anderen missen een loopbaanbeleid of vinden het HR-beleid te onpersoonlijk. Met de nieuwe benadering van het HR-beleid bevestigt Google ongewild de onpersoonlijke aanpak. Want leidinggevenden hebben zonder complexe computerberekeningen kennelijk geen idee van de drijfveren en ambities van hun individuele werknemers. Is het gek dat dit zelfs echte geeks teveel wordt?

Google laat wiskundige formules los op HR-beleidInternetgigant Google experimenteert met wiskundige formules in het HR-beleid. Hiermee wil het bedrijf tijdig signaleren wanneer zijn grootste talenten dreigen weg te lopen.

Dat meldt The Wall Street Journal deze week.

Google is groot geworden met ingewikkelde wiskundige formules die zorgen voor de gewaardeerde zoekresultaten op internet.

Vertrek werknemers
Nu het bedrijf zo enorm is gegroeid, vertrekken steeds meer talentvolle werknemers. Om te kunnen voorspellen wie van de 20.000 medewerkers op het punt staan het bedrijf de rug toe te keren, laat Google wiskundige formules los op personeelsinformatie; op de beoordelingen van werknemers, de promoties en de salarisgegevens.

Geheimzinnig
Volgens The Wallstreet Journal doet Google erg geheimzinnig over de formules. Tijdens het experiment heeft het bedrijf al werknemers ontdekt die vinden dat hun talenten niet optimaal worden benut.
De Amerikaanse krant citeert Laszlo Bock, verantwoordelijk voor het HR-beleid bij Google: "We willen in de hoofden kijken, zodat we eerder dan de mensen zelf weten dat ze willen vertrekken".

Onpersoonlijk
Er zijn verschillende redenen waarom werknemers Google verlaten. Nu het bedrijf zo groot is geworden, ervaren sommige medewerkers dat ze niet meer zoveel invloed hebben als vroeger. Anderen missen een loopbaanbeleid of vinden het HR-beleid te onpersoonlijk.

Met de nieuwe benadering van het HR-beleid bevestigt Google ongewild de onpersoonlijke aanpak. Want leidinggevenden hebben zonder complexe computerberekeningen kennelijk geen idee van de drijfveren en ambities van hun individuele werknemers.

Is het gek dat dit zelfs echte geeks teveel wordt?

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?