Personeelsnet

Geen boetes inhuur zelfstandigen tot 1 juli 2018

Opdrachtgevers hoeven tot 1 juli 2018 niet te vrezen voor boetes als zij een zelfstandige inhuren. De Belastingdienst legt in die periode geen boetes of naheffingen op, als achteraf blijkt dat er eigenlijk toch sprake was van een dienstverband. Alleen échte kwaadwillenden worden wel aangepakt, als zij de Wet DBA overtreden.

 

Het aftredende kabinet heeft een rommeltje gemaakt van de opvolger van de VAR. Volgens de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) moeten opdrachtgevers en –nemers een (model-)overeenkomst afsluiten voor iedere opdracht, om daarmee vast te leggen dat er geen dienstverband bestaat. Maar de uitvoering is uitgelopen op een administratieve ramp. Na protesten van ZZP’ers en ondernemers, is de handhaving van de Wet DBA eerder al uitgesteld tot juli van dit jaar en nu dus weer verlengd naar 1 juli 2018.

Overeenkomst laten beoordelen is niet meer nodig
Het huidige kabinet heeft nu het idee om de arbeidswetgeving te herijken, maar het is de vraag wat het komende kabinet wil op dit punt.

Opdrachtgevers en -nemers kunnen in de tussentijd gewoon gebruik blijven maken van bestaande modelovereenkomsten. Maar in afwachting van de herijking is het niet nodig om nieuwe (model)overeenkomsten te laten beoordelen door de Belastingdienst. Overeenkomsten die toch ter beoordeling worden aangeboden, zal de Belastingdienst wel in behandeling nemen.

Kwaadwillenden kunnen nog wel boete krijgen
De Belastingdienst gaat wel optreden tegen kwaadwillenden die ‘opzettelijk een situatie van evidente schijnzelfstandigheid laten ontstaan of voortbestaan’, terwijl zij hadden kunnen weten dat er sprake is van loondienst.

Het gaat dan niet om een zelfstandige professional waarbij de gezagsrelatie niet geheel duidelijk is, maar wel om gevallen waarin opdrachtgevers ‘opereren in een context van opzet, fraude of zwendel’.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?