Personeelsnet

Een derde Nederlandse werknemers wil liever vaker salaris, per dag of per week

Ruim één op de tien Nederlandse werknemers heeft tijdens de coronacrisis moeite om het huishoudboekje sluitend te krijgen. Sinds de uitbraak van de coronapandemie kijkt ook bijna één op de drie Nederlanders beter naar hun loonstrookje. Een derde van de werknemers zou graag vaker per maand salaris krijgen dan de gebruikelijke éénmalige salarisbetaling per maand.

Dit blijkt uit het onderzoek People at Work 2021: a global workforce view uitgevoerd door HR- en salarisdienstverlener ADP. In het onderzoek is ook gekeken naar hoe werknemers en werkgevers omgaan met de COVID-19-pandemie en hoe zij denken over de toekomst.

Salaris op tijd betalen voor welzijn werknemers
Werknemers letten tijdens de coronacrisis extra op hun salarisstrookje. Dan blijkt dat bijna de helft weleens minder salaris ontvangt dan afgesproken. Verrassend is dat bijna 10 procent van de Nederlandse respondenten aangeeft dat dit vaak gebeurt. In vergelijking met andere landen komt Nederland nog goed uit de verf, want wereldwijd gaat dit in 63 procent van de gevallen wel eens mis.

Bijna driekwart van de werknemers in Nederland geeft verder aan dat zij zelden of nooit te laat worden uitbetaald. “Het is belangrijk dat werkgevers dit soort primaire processen goed hebben ingeregeld. Uit andere recente onderzoeken blijkt ook dat financieel welzijn zeer bepalend is voor de manier waarop medewerkers functioneren. Zorgen over geldzaken, te late of onjuiste betalingen kunnen voor stress en een verminderde arbeidsproductiviteit zorgen”, zegt Martijn Brand, algemeen directeur van ADP Nederland.

Liever salaris per week of per dag
Opvallend is dat een ruime meerderheid (55%) van de werknemers liever vaker gespreid in plaats van één keer per maand het salaris wil ontvangen. Op dit moment geeft slechts 35 procent van de respondenten aan dat dit al gebeurt. Een trend die zich in mindere mate (30%) ook in Nederland laat zien.

Volgens de onderzoekers komt dit omdat mensen nu soms moeite hebben om rekeningen op tijd te betalen en daarom het salaris liever gespreid willen ontvangen. “Ook als het gaat om het aantrekken van toptalent, nu en in de toekomst, zijn dit interessante inzichten voor werkgevers om rekening mee te houden", stelt Brand.
Meer dan de helft van de respondenten geeft overigens aan dat zij kunnen rekenen op financieel advies door de werkgever.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?