Personeelsnet

Doeners winnen van carrieredenkers

De kortste weg omhoog binnen een organisatie bereik je door gewoon te doen. Mensen die berekenend hun loopbaan plannen en geen risico's nemen, schieten minder snel omhoog. Die conclusie trekt Joep Bertrams in zijn boek 'Op naar de top' op basis van gesprekken met bestuursvoorzitters van grote bedrijven. Mensen die initiatief nemen en daarbij verantwoordelijkheid pakken, kunnen rekenen op een snelle groei binnen bedrijven, zelf als deze initiatieven niet altijd direct in succes uitmonden. Topmanagers geven de voorkeur aan pro-actieve managers boven managers die goed presteren maar strikt binnen hun verantwoordelijkheden opereren, concludeert Bertrams. Veel uren maken is overigens ook niet altijd een pre. Een ruime meerderheid van de bestuursvoorzitters stelt dat managers die hun werk niet binnen 40 uur afkunnen, geen aanspraak kunnen maken op een snelle groei. Mensen die beweren dat ze het vaak druk hebben en daarover klagen, kunnen een snelle loopbaan vergeten. Bestuursvoorzitters kijken vooral naar datgene wat managers presteren, en veel minder naar wat ze zeggen of van plan zijn.


De kortste weg omhoog binnen een organisatie bereik je door gewoon te doen. Mensen die berekenend hun loopbaan plannen en geen risico's nemen, schieten minder snel omhoog. Die conclusie trekt Joep Bertrams in zijn boek 'Op naar de top' op basis van gesprekken met bestuursvoorzitters van grote bedrijven.

Mensen die initiatief nemen en daarbij verantwoordelijkheid pakken, kunnen rekenen op een snelle groei binnen bedrijven, zelf als deze initiatieven niet altijd direct in succes uitmonden. Topmanagers geven de voorkeur aan pro-actieve managers boven managers die goed presteren maar strikt binnen hun verantwoordelijkheden opereren, concludeert Bertrams.
Veel uren maken is overigens ook niet altijd een pre. Een ruime meerderheid van de bestuursvoorzitters stelt dat managers die hun werk niet binnen 40 uur afkunnen, geen aanspraak kunnen maken op een snelle groei. Mensen die beweren dat ze het vaak druk hebben en daarover klagen, kunnen een snelle loopbaan vergeten. Bestuursvoorzitters kijken vooral naar datgene wat managers presteren, en veel minder naar wat ze zeggen of van plan zijn.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?