Personeelsnet

Diversity Day: gratis online HR-workshop op 5 oktober 2021

Op 5 oktober organiseren Nederlandse bedrijven in samenwerking met de SER weer de jaarlijkse Diversity Day. De dag staat in het teken van ‘diversiteit en inclusie’, omdat een mix van verschillende mensen bedrijven verder vooruit helpt. HR-specialisten en managers kunnen die dag gratis deelnemen aan webinars over gender diversity.

Op Diversity Day organiseren deelnemende organisaties zelf activiteiten in het teken van diversiteit en inclusie. De invulling verschilt per organisatie. Het kan een training zijn, maar ook een lunch of evenement.

Livestream als aftrap
De dag wordt op 5 oktober gezamenlijk gestart met een livestream van een half uur, waarvoor medewerkers van deelnemende organisaties zich kunnen aanmelden. SER-voorzitter Mariëtte Hamer opent het programma, waarin ook de Award Diversiteit in Bedrijf 2021 wordt uitgereikt.

Meer dan 295 organisaties hebben zich al aangemeld om actief te participeren. Van overheden en Unilever tot PwC, van Tata Steel, CocaCola tot Lidl.

Workshop voor HR-specialisten
Het coachings -en trainingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen, SheConsult, organiseert  op Diversity Day twee gratis webinars. Daarin worden het belang van gender diversity binnen de wetenschap en praktijk samengebracht.

Gratis online workshop voor HR-specialisten, 5 oktober van 9.00 uur tot 10.00 uur

Hoe houd je vrouwen van 30-plus aan boord?

Er wordt een presentatie gegeven van een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat zingeving en werkgeluk voor vrouwen zwaar weegt in hun werk. Daarna zal een panel van ervaren HR directeuren en loopbaancoaches in discussie gaan over hoe dat in hun organisatie is, waar ze tegenaan lopen en wat daarbij goed en niet goed werkt.

Gratis online workshop voor mannelijke managers en bestuurders,  5 oktober van 13.00 uur tot 14.00 uur

Wat mannelijke leiders moeten weten van het vrouwenbrein

Onder de noemer 'Wetenschap ontmoet praktijk', organiseert het coachings- en trainingsbureau het online college/webinar ‘Wat mannelijke leiders moeten weten van het vrouwenbrein’.

Sprekers zijn prof. dr. Iris Sommer, auteur van het boek ‘Het Vrouwenbrein’ en drs. Vréneli Stadelmaier, expert rond vrouw en werk en auteur van ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ en de bestseller ‘F*ck die onzekerheid’.

Deelname aan de online workshops is gratis. Meer informatie over reserveren vindt u hier.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?