Personeelsnet

CNV start petitie tegen nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans

Vakbond CNV gelooft niet dat de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans een oplossing biedt voor mensen met een flexbaan. De bond denkt ook dat werknemers eenvoudiger ontslag kunnen krijgen door de wet. Daarom start het CNV een petitie tegen de plannen van het kabinet voor de arbeidsmarkt.

Het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans brengt niet wat zij belooft, maar zal de arbeidsmarkt juist verder in disbalans brengen, vreest vakbond CNV. Het kabinetsvoorstel pakt de doorgeschoten flexibilisering op de arbeidsmarkt niet aan, maar zal die volgens het CNV juist aanjagen. Daarom start de bond een petitie die het kabinet op andere gedachten moet brengen.

Vrees voor eenvoudiger ontslag
De oneerlijke kostenconcurrentie tussen vast en flexibel werk wordt met de nieuwe wet niet opgelost. Het vaste contract wordt onzekerder en flexwerkers worden niet beter beschermd en dat leidt tot meer onzekerheid voor werkend Nederland, vreest de bond.

Zo regelt de WAB dat mensen niet eerder een vast contract krijgen, maar makkelijker ontslagen kunnen worden. Werkgevers kunnen ontslaggronden combineren en de transitievergoeding die ze moeten betalen bij het beëindigen van een lang dienstverband van een werknemer wordt lager. Daarbij wordt de proeftijd waarna iemand moet worden aangenomen verlengd van 2 naar 5 maanden en mogen werkgevers drie keer achter elkaar een tijdelijke contract aanbieden.

Geen oplossing voor zzp’ers
Een ander kritiekpunt van het CNV op de voornemens van het kabinet, is dat de disbalans tussen vast werk en zzp-schap onvoldoende wordt hersteld. Het voorstel voor de WAB laat dit thema liggen. En ook de andere plannen van het kabinet schieten op dit onderwerp tekort. Daardoor blijft het kostenverschil tussen vaste werknemers en zzp’ers onopgelost en blijft gelden dat zelfstandigen veel minder beschermd zijn tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?