Campagne voor werkende gepensioneerden is ‘funest voor oudere werknemers’

Minister Van Gennip (SZW) is een campagne gestart om meer gepensioneerden (weer) aan het werk te krijgen. Maar die pakt ‘desastreus’ uit voor werknemers tussen 55 en 65 jaar, stelt vakbond CNV. Nu hebben werkloze ouderen het al heel moeilijk, terwijl gepensioneerden lekker kunnen bijverdienen omdat zij goedkoper zijn voor werkgevers. De campagne is dan ook ‘weggegooid geld’.

Dit stelt vakbond CNV naar aanleiding van de campagne ´Sommige werknemers zijn niet te stoppen´. Minister Van Gennip wil met haar campagne werkgevers stimuleren om meer gepensioneerden in dienst te nemen. Maar dat is dus ‘funest voor werknemers tussen 55 en 65 jaar’, stelt het CNV.

Gepensioneerden zijn een kwart goedkoper
Het is niet zo vreemd dat werkgevers blij zijn met gepensioneerde arbeidskrachten. Want werkgevers hoeven voor hen geen premies meer af te dragen en ook de WW-premie vervalt. De gepensioneerde werknemer hoeft zelf geen AOW-premie meer te betalen waardoor hij of zij netto meer overhoudt van het brutoloon. Oudere werknemers zullen hierdoor vaker akkoord gaan met een lager loon. Als de gepensioneerde werknemer ziek wordt, hoeft de werkgever maar 13 weken loon door te betalen, in plaats van twee jaar.

Gepensioneerde werknemers zijn zo wel 25% goedkoper dan werknemers tussen de 55 en 65 jaar oud. Hiermee concurreren zij een belangrijke groep weg, die nu al moeilijk aan het werk komt. Met de campagne “stelt minister Van Gennip werknemers tussen 55 en 65 jaar nog verder op achterstand,” aldus CNV-voorzitter Piet Fortuin. In de praktijk is dat al goed te zien: zo nemen vervoersmaatschappijen opvallend veel gepensioneerde chauffeurs (terug) in dienst omdat zij goedkoper zijn.

Oudere werknemer komt moeilijk aan werk
De helft van de werkgevers neemt weinig mensen aan boven de 55 jaar, blijkt uit eerder CNV-onderzoek. Tweederde van de oudere werkzoekenden heeft moeite met het vinden van een nieuwe baan. De helft krijgt veel afwijzingen op sollicitaties, terwijl vier van de tien ouderen zelfs nog nooit is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

De groep ouderen die werk zoekt is groot, namelijk 56.000 potentiële werknemers, maar wordt genegeerd op de arbeidsmarkt. Zelfs met de huidige arbeidskrapte. Werkgevers hebben vooroordelen over oudere werknemers en zijn bang dat ze langdurig uitvallen, waardoor ze voor langere tijd loon moeten doorbetalen.

Eerlijk speelveld voor ouderen en gepensioneerden
Werkloze ouderen zitten in een lastige situatie. Zij hebben immers geen recht op AOW en hebben gewoon een inkomen nodig. Velen hebben langer dan één jaar een WW-uitkering, maar die houdt daarna wel op. Zij moeten dan hun eigen kapitaal aanspreken, of hun huis verkopen. Dan is het extra schrijnend dat ze weg worden geconcurreerd door een andere groep ouderen die met gunstige voorwaarden aan het werk is.

Fortuin: “Deze gunstige voorwaarden lijken vooral in het voordeel van werkgevers te zijn. De minister zou zich daarom beter kunnen inzetten voor werkloze werknemers tussen de 55 en 65 jaar. Deze groep trekt nu nog meer aan kortste eind.” De vakbond wil een eerlijker speelveld waarbij oudere werknemers niet goedkoper zijn dan jongere. Bijvoorbeeld door het aantrekkelijker te maken voor werkgevers om een oudere werknemer in dienst te nemen. Een campagne voor gepensioneerden is weggegooid geld, vindt het CNV, ‘en vergroot de problemen op de arbeidsmarkt juist’.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?