Personeelsnet

Blessures stimuleren

Een klein trauma: haal je alles uit de kast om het ziekteverzuim te verlagen, komen verschillende teamleden na een sportief dagje uit terug met blessures. Van te voren denk je: niks zo goed voor de afdelingsspirit als gezamenlijk sporten. Voetbal en volleybal klinken als ongevaarlijke teamsporten, maar een verkeerde beweging of een ongelukkige botsing en daar schiet het ziekteverzuim weer omhoog. Toch vinden we met elkaar sporten erg belangrijk. Volgens een onderzoek van P&O Actueel en Sportief Leven vindt 80% (!) van Nederlandse personeelsmanagers dat de werkgever medewerkers moet motiveren om sportief en gezond te gaan leven. Vooral de personeelsafdelingen en het senior management moeten hierbij het goede voorbeeld geven. Volgens de gevraagde personeelsmanagers doet slechts 44% van de managers dit. Wellicht dat de meerderheid van de managers zich afvraagt of sporten wel zo gezond is. Hoeveel zin heeft het trouwens om spieren te trainen die je in het dagelijkse werk kennelijk toch niet hoeft te gebruiken?

Een klein trauma: haal je alles uit de kast om het ziekteverzuim te verlagen, komen verschillende teamleden na een sportief dagje uit terug met blessures. Van te voren denk je: niks zo goed voor de afdelingsspirit als gezamenlijk sporten. Voetbal en volleybal klinken als ongevaarlijke teamsporten, maar een verkeerde beweging of een ongelukkige botsing en daar schiet het ziekteverzuim weer omhoog.

Toch vinden we met elkaar sporten erg belangrijk. Volgens een onderzoek van P&O Actueel en Sportief Leven vindt 80% (!) van Nederlandse personeelsmanagers dat de werkgever medewerkers moet motiveren om sportief en gezond te gaan leven. Vooral de personeelsafdelingen en het senior management moeten hierbij het goede voorbeeld geven. Volgens de gevraagde personeelsmanagers doet slechts 44% van de managers dit.

Wellicht dat de meerderheid van de managers zich afvraagt of sporten wel zo gezond is. Hoeveel zin heeft het trouwens om spieren te trainen die je in het dagelijkse werk kennelijk toch niet hoeft te gebruiken?

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?