Personeelsnet

Beste Werkgevers krijgen de helft meer sollicitanten

De populairste werkgevers van Nederland winnen de jacht op talent omdat ze de helft meer sollicitanten krijgen dan andere organisaties. Ook zijn hun medewerkers 13 procent meer betrokken en 21 procent productiever.

Dat blijkt uit het recente, grootschalige Beste Werkgeversonderzoek van Effectory, waarin 636.978 medewerkers hun werkgever beoordeelden. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met een keurmerk voor goed werkgeverschap.

Volgens Guido Heezen van Effectory volgen populaire werkgevers “een koers die medewerkers aanspreekt.” Dat doen ze door te luisteren naar medewerkers, hen om ideeën te vragen. Bovendien zorgen ze voor eerlijke voorwaarden en heldere doelen. “Dat spreekt aan, mensen willen graag voor dit soort clubs werken.”

Profijt voor werkgevers
Werkgevers hebben hier profijt van omdat “het aantrekken en vasthouden van talent in de huidige arbeidsmarkt lastig is ”, vertelt Heezen.

“Het is fijn als organisaties die er hard aan werken om een fijne werkgever te zijn dit ook kunnen laten zien, zichzelf kunnen profileren. Dit helpt om de juiste mensen aan te trekken en om die mensen langer aan zich te binden. We zien tot wel 50 procent meer sollicitanten na het behalen een keurmerk. Ook voelen bestaande medewerkers zich meer betrokken bij hun werkgever en zien we hun productiviteit stijgen. Organisaties gaan veel soepeler functioneren. Het vasthouden van talent wordt zo ook gestimuleerd.”

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

 

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?