Baas, nu even niet

Privé-telefoontjes hebben we liever niet op het werk. Als het eens moet, hebben we graag dat werknemers het kort houden. Veel leidinggevenden hebben het moeilijk met medewerkers die op kantoor privé mailen. Maar welke normen zijn daar voor? Op de site Managers online (gratis registratie verplicht) woedt hierover een interessante discussie. Aan de ene kant leidinggevenden die het liever niet hebben en die het inkomende en uitgaande mailverkeer willen controleren. Al was het maar om te zien hoe er met de klant wordt omgegaan. Daar tegenover staan de pragmatici die via afspraken privé-mailverkeer in goede banen willen leiden. Zij wijzen op de onvermijdelijkheid dat het gebeurt en het briefgeheim dat ook voor mail geldt. Voor de controlefreaks onder ons: wie mailen al vervelend vindt, krijgt ongetwijfeld nachtmerries als hij bedenkt wat werknemers allemaal kunnen uitvreten als ze kunnen msn'en. Met tientallen bekenden online wie heeft dan nog zin om voor zijn werk de telefoon op te nemen?

Privé-telefoontjes hebben we liever niet op het werk. Als het eens moet, hebben we graag dat werknemers het kort houden.
Veel leidinggevenden hebben het moeilijk met medewerkers die op kantoor privé mailen. Maar welke normen zijn daar voor? Op de site Managers online (gratis registratie verplicht) woedt hierover een interessante discussie. Aan de ene kant leidinggevenden die het liever niet hebben en die het inkomende en uitgaande mailverkeer willen controleren. Al was het maar om te zien hoe er met de klant wordt omgegaan. Daar tegenover staan de pragmatici die via afspraken privé-mailverkeer in goede banen willen leiden. Zij wijzen op de onvermijdelijkheid dat het gebeurt en het briefgeheim dat ook voor mail geldt.

Voor de controlefreaks onder ons: wie mailen al vervelend vindt, krijgt ongetwijfeld nachtmerries als hij bedenkt wat werknemers allemaal kunnen uitvreten als ze kunnen msn'en. Met tientallen bekenden online wie heeft dan nog zin om voor zijn werk de telefoon op te nemen?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 454 exclusieve vakartikelen en 284 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?