Personeelsnet

Who's Next?

Op 8 maart 2006 verschijnt het NRC Handelsblad ook 's ochtends in een tabloid-editie, evenals de gratis concurrenten Spits en Metro. NRC.Next, zoals het nieuwe dagblad gaat heten, moet hoger opgeleide jongeren aan NRC binden. En jong ben je bij deze krant tot 40 jaar! Over het maken van de nieuwe krant schrijft Next-weblog. Bij een dagblad met een nieuwe formule op zoek naar nieuwe lezers horen nieuwe werknemers. Op advertenties in NRC en de journalistensite Villamedia reageren ruim 700 kandidaten met een ingevulde vragenlijst. Dat moeten hele gemotiveerde sollicitanten zijn geweest. Want de vragenlijst bevat maar liefst 40 vragen. Nadat de kandidaten al hun favoriete sites, de buitenlandse kranten die zij lezen, de boeken die het meeste indruk op hen maakten, suggesties voor columnisten etc etc hebben opgegeven, volgt nog vraag 39: "Schrijf een korte beschouwing/column (max 400 woorden) met als titel 'Mijn ideale krant'." Eén van de sollicitanten betaalde met gelijke munt terug. Zij voegde zélf een hele lijst met vragen bij waarop zij antwoord verwachtte. "Uren werk!", aldus het weblog. Uiteindelijk nodigt de hoofdredactie 90 kandidaten uit voor 30 vacatures. Selecteren valt niet mee: er zijn zoveel goede kandidaten. Maar er zijn weinig jonge journalisten die affiniteit hebben met economische onderwerpen hebben. Ook goede redacteuren met een andere afkomst dan de Nederlandse blijken zeldzaam. Toch schrijft de weblog-redacteur "met de mensen die ik de afgelopen dagen heb gezien, zou je wel drie goede nieuwe kranten kunnen maken. Zeg niet dat Nederland geen talent heeft!"

Op 8 maart 2006 verschijnt het NRC Handelsblad ook 's ochtends in een tabloid-editie, evenals de gratis concurrenten Spits en Metro. NRC.Next, zoals het nieuwe dagblad gaat heten, moet hoger opgeleide jongeren aan NRC binden. En jong ben je bij deze krant tot 40 jaar!
Over het maken van de nieuwe krant schrijft Next-weblog. Bij een dagblad met een nieuwe formule op zoek naar nieuwe lezers horen nieuwe werknemers. Op advertenties in NRC en de journalistensite Villamedia reageren ruim 700 kandidaten met een ingevulde vragenlijst. Dat moeten hele gemotiveerde sollicitanten zijn geweest. Want de vragenlijst bevat maar liefst 40 vragen. Nadat de kandidaten al hun favoriete sites, de buitenlandse kranten die zij lezen, de boeken die het meeste indruk op hen maakten, suggesties voor columnisten etc etc hebben opgegeven, volgt nog vraag 39: "Schrijf een korte beschouwing/column (max 400 woorden) met als titel 'Mijn ideale krant'."
Eén van de sollicitanten betaalde met gelijke munt terug. Zij voegde zélf een hele lijst met vragen bij waarop zij antwoord verwachtte. "Uren werk!", aldus het weblog.
Uiteindelijk nodigt de hoofdredactie 90 kandidaten uit voor 30 vacatures. Selecteren valt niet mee: er zijn zoveel goede kandidaten. Maar er zijn weinig jonge journalisten die affiniteit hebben met economische onderwerpen hebben. Ook goede redacteuren met een andere afkomst dan de Nederlandse blijken zeldzaam. Toch schrijft de weblog-redacteur "met de mensen die ik de afgelopen dagen heb gezien, zou je wel drie goede nieuwe kranten kunnen maken. Zeg niet dat Nederland geen talent heeft!"

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?