Personeelsnet

Werknemer weet weinig over pensioen, maar wil wel dat werkgever het regelt

Bij de keuze voor een nieuwe baan is pensioen een belangrijke en bepalende factor binnen de arbeidsvoorwaarden. Maar liefst 92 procent van de Nederlandse werknemers en werkzoekenden verwacht dat hun werkgever de opbouw van pensioen regelt. Loon inleveren voor een beter pensioen zien veel jongeren niet zitten, terwijl ouderen dat juist wel zouden willen.

Dat blijkt uit het Nationaal Arbeidsvoorwaardenonderzoek uitgevoerd door pensioenuitvoerder APG en Intermediair onder 7.000 werknemers en werkzoekenden in Nederland.

We willen wel pensioen, maar weten er weinig over
Van de zevenduizend deelnemers aan het onderzoek, weet bijna de helft niet of ze een vaste of variabele pensioenuitkering zullen ontvangen. Ook weet 62 procent niet wat het premiepercentage is dat elke maand wordt ingelegd. Verder geeft 59 procent aan niet te weten welk deel van de premie de werkgever betaalt en welk deel de medewerker zelf.

Ook al weten werknemers er niet veel van, toch is pensioen wel een bepalende factor bij de keuze voor een baan. De meeste mensen accepteren een arbeidsvoorwaardenpakket niet als de werkgever geen pensioenopbouw aanbiedt. De zekerheid van een vast contract of een goede werk-privébalans weegt voor de meerderheid van de ondervraagden niet op tegen het niet opbouwen van pensioen.

Jongeren liever meer salaris dan meer pensioen
Uit het onderzoek komt naar voren dat 57 procent van de jongeren eerder kiest voor een arbeidsvoorwaardenpakket waarbij er 15 procent meer salaris geboden wordt dan voor een pakket met 40 procent meer pensioen. Daartegenover staat dat 60 procent van de ouderen juist voor een hogere pensioenopbouw kiest en daar ook salaris voor wil inleveren.

Dennis van Allemeersch, directeur van Intermediair, legt uit: ‘’Het onderzoek laat zien dat de wensen op het gebied van arbeidsvoorwaarden verschillen voor jongeren ten opzichte van ouderen. Zo zien wij dat jonge mensen meer belang hechten aan een baan met een vast contract en zij dus anders kijken naar de rol van pensioen in het arbeidsvoorwaardenpakket.’’

Werkgever moet werknemers pensioenbewust maken
Om de kennis over pensioenregelingen te verhogen bij huidige en toekomstige werknemers, roepen APG en Intermediair werkgevers op om werknemers meer pensioenbewust te maken. Het geeft mensen rust als ze weten dat bij hun nieuwe werkgever het pensioen goed is geregeld. Werkgevers kunnen zich hiermee ook positief onderscheiden, bijvoorbeeld bij het aantrekken van personeel.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?