Top 10 vacaturesites verandert nauwelijks, ondanks internationale concurrentie

Vacaturesite Indeed is in Nederland de afgelopen twee jaar sterk gegroeid en staat nu op de eerste plek van de top 10 vacaturesites. In 2017 stond die vacaturesite nog op een vierde plek. Onder de grootste stijgers, zijn veel vacaturesites die zich richten op een afgebakende doelgroep, zoals een vakgebied of een regio.

Deze gegevens zijn bekend gemaakt door arbeidsmarktadviesbureau Intelligence Group.

LinkedIn niet meer de grootste
De professionele sociale mediasite LinkedIn staat op de tweede plek van vacaturesites. Vorig jaar stond LinkedIn nog bovenaan de top 10. Op nummer drie en vier staan nationalevacaturebank.nl en monsterboard.nl.

Vergeleken met vorig jaar, zijn er verder geen echt grote veranderingen te zien in de top 10 meest populaire vacaturesites, want dezelfde sites als vorig jaar maken deel uit van de top 10. Wel krijgt de Nederlandse markt voor vacaturesites concurrentie van grote internationale spelers, zoals Jooble.org, Glassdoor.nl en Careerbuilder.com. Zij zijn nieuw in de top 100 van meest favoriete vacaturesites.

Snelste groeiers zitten in niche
Onder de grootste stijgers zijn veel niche-vacaturesites, zoals werkeninhetwesten.nl en artsenvacaturebank.nl. De niche-site techniekvacaturebank.nl, groeide het hardst: In 2017 stond de site nog op plek 206 en in 2019 al op plek zestien.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?