Personeelsnet

Solliciteren per SMS?

'Go, go', schreeuwt een radiocommercial van een banensite. Maar het kan altijd sneller. Bijvoorbeeld door solliciteren per SMS, zoals Jobfone het een beetje misleidend noemt. Want eigenlijk gaat het om een database met CV's waaruit werkgevers een selectie kunnen maken. Als een bedrijf belangstelling heeft voor een sollicitant, krijgt deze via een sms een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Werkzoekenden kunnen zich via de internetsite inschrijven of per telefoon (kosten: € 1 per gesprek). In de startfase is JobFone vooral gericht op de bemiddeling van banen in de beveiligingsbranche. Vanwege het grote aantal bedrijven dat zich reeds bij JobFone heeft aangesloten, zal dit ultramoderne wervingsconcept naar verwachting echter ook snel terrein winnen in andere sectoren. De inzet van JobFone is vooral goed toepasbaar bij de grootschalige werving voor generieke functies, zoals voor callcenters, de schoonmaakbranche en ICT-dienstverlening.

'Go, go', schreeuwt een radiocommercial van een banensite. Maar het kan altijd sneller. Bijvoorbeeld door solliciteren per SMS, zoals Jobfone het een beetje misleidend noemt.
Want eigenlijk gaat het om een database met CV's waaruit werkgevers een selectie kunnen maken. Als een bedrijf belangstelling heeft voor een sollicitant, krijgt deze via een sms een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Werkzoekenden kunnen zich via de internetsite inschrijven of per telefoon (kosten: € 1 per gesprek).

In de startfase is JobFone vooral gericht op de bemiddeling van banen in de
beveiligingsbranche. Vanwege het grote aantal bedrijven dat zich reeds bij JobFone heeft aangesloten, zal dit ultramoderne wervingsconcept naar verwachting echter ook snel terrein winnen in andere sectoren. De inzet van JobFone is vooral goed toepasbaar bij de grootschalige werving voor generieke functies, zoals voor callcenters, de schoonmaakbranche en ICT-dienstverlening.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?