Salarisprofessional vindt Wet arbeidsmarkt in balans nog onduidelijk

Over ruim drie maanden treedt de Wet arbeidsmarkt in Balans al in werking, maar veel salarisprofessionals weten er nog onvoldoende van. Drie van de tien is maar matig geïnformeerd over de gevolgen van de WAB, terwijl één op de tien het informatieniveau zelfs onvoldoende vindt. Dat is verontrustend omdat een grote meerderheid (82%) van de salarisprofessionals verwacht dat de WAB hun dagelijkse werk zal veranderen.

Dat zijn uitkomsten van het Trendonderzoek Salarisprofessionals 2019 van het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA), uitgevoerd door Berenschot en uitgegeven door Performa. Aan het onderzoek deden 1.149 salarisprofessionals mee.

WAB gaat salarisadministratie veranderen
Door de invoering van de WAB worden werkgevers gestimuleerd om werknemers met een tijdelijk of flexcontract sneller meer zekerheid te bieden. Tegelijkertijd blijft flexwerk mogelijk wanneer dat nodig is.

Veel salarisprofessionals zijn het erover eens dat deze nieuwe wet hun dagelijkse werk zal veranderen, 19% denkt zelfs dat dit grote veranderingen betreffen. En dat niet alleen, veel professionals (31%) vermoeden dat de WAB ook de werkdruk verder zal verhogen.

Hogere werkdruk en complexiteit
Want uit het onderzoek blijkt dat de trend van een toenemende werkdruk en complexiteit van het werk doorzet. Eén van de oorzaken hiervan is de flexibilisering van de arbeidsrelaties. Van de respondenten geeft 43% aan dat zij een toename ervaren in het aantal tijdelijke contracten, oproepcontracten of inhuur van tijdelijke krachten binnen hun organisatie.

Bijna de helft (48%) van deze salarisprofessionals geeft aan dat het werk hierdoor complexer wordt. Ook de werkdruk stijgt volgens 60% van degenen die de toename van flexwerk herkennen. Salarisprofessionals hebben daarom behoefte aan uitgebreidere scholing.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?