Personeelsnet

Rita en Wouter

Graag laten beide politici zich graag in beeld brengen tussen "gewone" mensen, ver van de Haagse stolp: Rita Verdonk en Wouter Bos. Maar ze hebben meer gemeen. Rita Verdonk grijpt elke gelegenheid aan om te laten zien dat zij staat voor de hardwerkende kleine ondernemer. Ook Wouter heeft het midden- en kleinbedrijf ontdekt. Tijdens een PvdA-congres onder de titel 'Links en het Bedrijfsleven' beleefde Wouter zijn coming-out. Hij kondigde een herwaardering aan van het mkb als motor van innovatie en werkgelegenheid. Bos wil dan ook een einde maken aan de scheefgroei in de verdeling van innovatiesubsidies: "Tweederde van het innovatiebudget gaat naar de grootste tien industriële bedrijven". Waar het mkb te weinig wordt getroffen door subsidie, wordt zij bedolven door administratieve lasten, volgens Bos. "Voor wie er in duikt is het nog altijd schrikken geblazen als je wordt geconfronteerd met de regels waar met name startende ondernemers mee te maken krijgen. En al helemaal als ze hun eerste werknemer in dienst nemen." Na de verkiezingscampagne (en dat duurt nog een jaar) mag Feyenoord-fan Wouter Bos laten zien of hij deze mooie beloften nakomt. Geen woorden, maar daden.

Graag laten beide politici zich graag in beeld brengen tussen "gewone" mensen, ver van de Haagse stolp: Rita Verdonk en Wouter Bos.
Maar ze hebben meer gemeen. Rita Verdonk grijpt elke gelegenheid aan om te laten zien dat zij staat voor de hardwerkende kleine ondernemer. Ook Wouter heeft het midden- en kleinbedrijf ontdekt.

Tijdens een PvdA-congres onder de titel 'Links en het Bedrijfsleven' beleefde Wouter zijn coming-out. Hij kondigde een herwaardering aan van het mkb als motor van innovatie en werkgelegenheid. Bos wil dan ook een einde maken aan de scheefgroei in de verdeling van innovatiesubsidies: "Tweederde van het innovatiebudget gaat naar de grootste tien industriële bedrijven".
Waar het mkb te weinig wordt getroffen door subsidie, wordt zij bedolven door administratieve lasten, volgens Bos. "Voor wie er in duikt is het nog altijd schrikken geblazen als je wordt geconfronteerd met de regels waar met name startende ondernemers mee te maken krijgen. En al helemaal als ze hun eerste werknemer in dienst nemen."
Na de verkiezingscampagne (en dat duurt nog een jaar) mag Feyenoord-fan Wouter Bos laten zien of hij deze mooie beloften nakomt. Geen woorden, maar daden.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?