Personeelsnet

Retourtje outsourcing

Het uitbesteden van werk (outsourcing) naar Azië heeft een grote vlucht genomen. The New York Times bericht dat India het vele werk niet meer aan kan. India's oplossing? Outsourcing natuurlijk. India brengt het werk weer onder in China en Marokko. En tegenwoordig ook in Mexico. Amerikaanse bedrijven huren een Indiase partner in die het werk overbrengt naar Mexico, vlak over de Amerikaanse grens. Dat lijkt misschien gek, maar het komt ook voor dat Indiase bedrijven taken laten verrichten door Amerikaanse werknemers in Amerikaanse staten waar het slecht gaat met de economie. Zo worden Amerikaanse studenten voor een opleiding van een half jaar naar India gevlogen en vervolgens teruggebracht om in Amerika te werken voor een Indiase baas met een Amerikaanse opdrachtgever.

Het uitbesteden van werk (outsourcing) naar Azië heeft een grote vlucht genomen. The New York Times bericht dat India het vele werk niet meer aan kan.

India's oplossing? Outsourcing natuurlijk. India brengt het werk weer onder in China en Marokko. En tegenwoordig ook in Mexico. Amerikaanse bedrijven huren een Indiase partner in die het werk overbrengt naar Mexico, vlak over de Amerikaanse grens.
Dat lijkt misschien gek, maar het komt ook voor dat Indiase bedrijven taken laten verrichten door Amerikaanse werknemers in Amerikaanse staten waar het slecht gaat met de economie. Zo worden Amerikaanse studenten voor een opleiding van een half jaar naar India gevlogen en vervolgens teruggebracht om in Amerika te werken voor een Indiase baas met een Amerikaanse opdrachtgever.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?