Nieuw vakjargon: bore-out

Volgens een onderzoek van de Zwitserse organisatieadviseurs Peter Werder en Philippe Rothlin verveelt 15 procent van de werknemers zich in hun baan. Gaap... Nou èn? Dan gaan ze toch lekker ergens anders werken? Als we de wetenschappers mogen geloven, is deze redenering te simpel. Deze werknemers lijden aan een bore-out. Deze nieuwe ziekte is een stille sloper. Als werknemers jarenlang onder hun niveau werken of alleen routinematige taken hebben, kunnen ze zo'n bore-out krijgen. In de gratis krant Dag omschrijft een psycholoog de symptonen als "vermoeid, geagiteerd en soms zelfs depressief". Toevalligerwijs zijn dit ook de symptonen van de tegenhanger: de burn-out. Druk, druk, druk Overigens valt het doorgaans niet mee om een bore-out slachtoffer te herkennen. Want deze werknemers doen er alles aan om te voorkomen dat ze met nog meer vervelend werk worden opgezadeld. Daarom zijn ze altijd druk, druk, druk en rennen ze met dikke dossiers. En wat doet een goede manager om zo'n overbezet baasje te helpen? Hij zet er iemand naast. Die straks uit pure verveling ook druk probeert te lijken...

Volgens een onderzoek van de Zwitserse organisatieadviseurs Peter Werder en Philippe Rothlin verveelt 15 procent van de werknemers zich in hun baan. Gaap... Nou èn? Dan gaan ze toch lekker ergens anders werken?

Als we de wetenschappers mogen geloven, is deze redenering te simpel. Deze werknemers lijden aan een bore-out.

Deze nieuwe ziekte is een stille sloper. Als werknemers jarenlang onder hun niveau werken of alleen routinematige taken hebben, kunnen ze zo'n bore-out krijgen.

In de gratis krant Dag omschrijft een psycholoog de symptonen als "vermoeid, geagiteerd en soms zelfs depressief". Toevalligerwijs zijn dit ook de symptonen van de tegenhanger: de burn-out.

Druk, druk, druk
Overigens valt het doorgaans niet mee om een bore-out slachtoffer te herkennen. Want deze werknemers doen er alles aan om te voorkomen dat ze met nog meer vervelend werk worden opgezadeld. Daarom zijn ze altijd druk, druk, druk en rennen ze met dikke dossiers.

En wat doet een goede manager om zo'n overbezet baasje te helpen? Hij zet er iemand naast. Die straks uit pure verveling ook druk probeert te lijken...

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?