Personeelsnet

Nederlandse bedrijven hebben goed zicht op kosten van HR en personeel 

Nederlandse bedrijven hebben over het algemeen goed zicht op de kosten van HRM en de lonen van personeel. Tweederde van de Nederlandse werkgevers monitort de tevredenheid van hun personeel, terwijl 81 procent aangeeft dit belangrijk te vinden.

Dat blijkt uit een onderzoek van HR- en salarisspecialist SD Worx, uitgevoerd onder bedrijven in acht Europese landen, waaronder Nederland.

Zicht op personeelskosten
Het onderzoek laat zien in hoeverre bedrijven zicht hebben op hun HR- en loonkosten. De resultaten tonen aan dat Nederlandse werkgevers hun zaakjes hier meestal goed voor elkaar hebben (82%), net als werkgevers in Duitsland (83%), Ierland (81%), België (80%) en het Verenigd Koninkrijk (80%).

Het onderzoek keek ook naar welke aspecten van HR- en personeelskosten bedrijven het best op de hoogte zijn. Daaruit blijkt dat 81 procent de totale salariskosten van de werknemers nauwlettend opvolgt en 79 procent ook kijkt naar de totale personeelskosten. De kosten van sociaal overleg (vakbonden e.d.) worden slechts door de helft (51%) van de ondervraagde bedrijven op de voet opgevolgd. 

Hoe efficiënt is HR?
SD Worx onderzocht ook of bedrijven nagaan hoe hoog de efficiëntie is van hun HR-dienst en hun personeel. Bijna drie op de tien (29%) gaf aan daar niet of maar zeer weinig inzicht in te hebben, terwijl 71 procent dat wel goed – tot erg goed – in de gaten houdt.

Vooral in Ierland (82%) en het Verenigd Koninkrijk (77%) monitoren heel wat bedrijven dit nauwkeurig. Ook in Nederland (75%) geven drie op de vier bedrijven aan hiervan op de hoogte te zijn. Echter zijn bedrijven in Oostenrijk (41%), Frankrijk (34%) en België (33%) niet of nauwelijks op de hoogte van de efficiëntie van hun personeel. 

Inzicht in medewerkerstevredenheid
Naast de kosten en de efficiëntie van werknemers, monitoren twee op de drie Europese bedrijven in welke mate hun medewerkers tevreden zijn met alle aspecten van hun baan. In het Verenigd Koninkrijk (71%) en Zwitserland (70%) doen nog iets meer werkgevers dit; Frankrijk (59%) en Duitsland (63%) doen dit weer minder.

Nederland is hierin de middenmoot met 66 procent, terwijl 81 procent van de Nederlandse werkgevers aangeeft dit wel belangrijk te vinden.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?