MKB verliest grip op personeelsbeleid en bedrijfscultuur door thuiswerken

Drie op de tien mkb-bedrijven in de zakelijke dienstverlening voelt dat hun grip op het personeelsbeleid en de bedrijfscultuur vermindert nu werknemers steeds meer thuiswerken. Vier op de tien mkb-bedrijven in de zakelijke dienstverlening hebben het komende jaar dan ook meer aandacht voor interne cultuur.

Dat blijkt uit de nieuwe de nieuwe MKB Barometer van Teamleader, dienstverlener van Work Management-software. Ruim 220 Nederlandse mkb-ondernemers in zakelijke diensten hebben daarvoor vragen beantwoord over de toekomst van hun bedrijf na corona.

Hecht team belangrijker dan ooit
Bijna zes op de tien ondernemers zegt door de coronacrisis bewuster te zijn geworden over hoe belangrijk het is om werknemers te hebben die voor elkaar klaar staan. Voor 40 procent van de bedrijven is dit aanleiding om in het komende jaar meer aandacht te besteden aan het personeelsbeleid en de interne cultuur van hun bedrijf.

Bijna driekwart van de ondernemers geeft overigens wel aan dat zij geen substantieel verschil in kwaliteit ondervinden in het werk dat thuis wordt verricht ten opzichte van het werk op kantoor. Ruim de helft verwacht dan ook dat zij het thuiswerken in de toekomst even vaak of zelfs vaker gaan faciliteren. Bovendien heeft bijna een derde van de mkb-bedrijven in de zakelijke dienstverlening als gevolg van corona een sterkere focus op digitalisering, bijvoorbeeld door het opzetten van een cloud-omgeving.

Op afstand werken vergt creatievere teambuilding
"Het grote ‘thuiswerkexperiment’ lijkt te zijn geslaagd," zegt Jeroen de Wit, CEO van Teamleader. "Tegelijkertijd rijst echter de vraag welke invloed dit heeft op het personeelsbeleid en de bedrijfscultuur. Het thuiswerken ging van start met medewerkers die vaak al waren ingewerkt, elkaar goed kenden en wisten wat ze aan elkaar hadden. Echter, nu er ook steeds meer nieuwe medewerkers op afstand worden ingewerkt, kan dit ten koste gaan van de teamgeest en interne cultuur.”

Nu de economie opveert, richten steeds meer bedrijven zich bovendien weer op groei van hun personeelsbestand en op de werving van nieuwe medewerkers. Ruim een kwart van de bedrijven heeft in het begin van 2021 nieuwe medewerkers in dienst genomen en blijft dat de komende maanden doen. Medewerkers die al in dienst zijn, zijn loyaal aan hun huidige werkgever. Zo geeft 94 procent van de mkb-bedrijven aan dat het verloop van hun werknemers  gelijk of zelfs minder is in vergelijking met het vorige kwartaal.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 280 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?