Kunnen werkgevers géén Nieuwe Werkers vinden?

Het Nieuwe Werken wordt vaak gezien als hèt recept voor werknemers om hun werk beter te kunnen combineren met hun privé-leven. Om functies te vinden waar dit mogelijk is, bestaat er sinds kort een gespecialiseerd wervingsbureau. HNWrecruitment heet dit nieuwe wervingsbureau. In het persbericht omschrijven de initiatiefnemers Het Nieuwe Werken als tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Kwaliteit van output "Begrippen als fulltime of parttime passen niet meer in de arbeidsmarkt anno 2011", aldus Annemie Schuitemaker van HNWrecruitment in het begeleidende persbericht. "Kwaliteit van output levert veel meer rendement dan kwantiteit van uren en aanwezigheid. En zo moet ook de arbeidsmarkt worden benaderd." "Het vinden van gemotiveerde Nieuwe Werkers enerzijds en passende Nieuwe Werken-functies anderzijds is echter lastig." Het bureau wil niet alleen traditionele (vaste en tijdelijke) banen aanbieden. Ook werkgevers die op project- of freelance-basis een medewerker zoeken, kunnen er terecht. Weinig vacatures Op de site van HNWrecruitment staan nog niet zoveel vacatures. Van de vijf werkgevers met vacatures verwijst er overigens maar één in de arbeidsvoorwaarden naar Het Nieuwe Werken. "Je krijgt de mogelijkheid om, in overleg, je eigen tijd in te delen", aldus deze werkgever. Model-arbeiders Steeds meer bedrijven zijn bereid tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk te maken voor hun huidige medewerkers. Maar dit wil overigens niet zeggen dat werkgevers uit zichzelf een behoefte hebben aan Nieuwe Werkers en specifiek deze groep willen werven. HNWrecruitment voelt dit kennelijk ook aan. Het bureau prijst om die reden Nieuwe Werkers dan ook als model-arbeiders aan. "Het Nieuwe Werken zorgt voor frisse, enthousiaste en efficiënte medewerkers. Dat komt omdat zij kiezen voor een evenwichtige work/life-balance. Zij kiezen bewust om werk en privé vol passie invulling te geven." Of werkgevers zomaar zullen aannemen dat Nieuwe Werkers ook Passievolle Werknemers zijn, is zeer de vraag. Het geringe aantal vacatures bij HNWrecruitment wijst er in ieder geval niet op. Hip imago Toch kan Het Nieuwe Werken en de achterliggende ICT-trends die dit mogelijk maken, werkgevers interessante voordelen bieden. Bijvoorbeeld besparing op de kosten voor huisvesting en vervoer. Maar belangrijker nog is dat bedrijven veel flexibeler kunnen worden als ze hun werk opnieuw organiseren, waarbij grote kantoren met veel managementlagen en veel overleg niet meer nodig zijn. Maar om dat te realiseren en een hip imago te krijgen, komt veel meer kijken dan het werven van enkele Nieuwe Werkers.

HNW recruitment: wervingsbureau voor Het Nieuwe WerkenHet Nieuwe Werken wordt vaak gezien als hèt recept voor werknemers om hun werk beter te kunnen combineren met hun privé-leven. Om functies te vinden waar dit mogelijk is, bestaat er sinds kort een gespecialiseerd wervingsbureau.

HNWrecruitment heet dit nieuwe wervingsbureau. In het persbericht omschrijven de initiatiefnemers Het Nieuwe Werken als tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Kwaliteit van output
"Begrippen als fulltime of parttime passen niet meer in de arbeidsmarkt anno 2011", aldus Annemie Schuitemaker van HNWrecruitment in het begeleidende persbericht. "Kwaliteit van output levert veel meer rendement dan kwantiteit van uren en aanwezigheid. En zo moet ook de arbeidsmarkt worden benaderd."
"Het vinden van gemotiveerde Nieuwe Werkers enerzijds en passende Nieuwe Werken-functies anderzijds is echter lastig."

Het bureau wil niet alleen traditionele (vaste en tijdelijke) banen aanbieden. Ook werkgevers die op project- of freelance-basis een medewerker zoeken, kunnen er terecht.

Weinig vacatures
Op de site van HNWrecruitment staan nog niet zoveel vacatures.

Van de vijf werkgevers met vacatures verwijst er overigens maar één in de arbeidsvoorwaarden naar Het Nieuwe Werken. "Je krijgt de mogelijkheid om, in overleg, je eigen tijd in te delen", aldus deze werkgever.

Model-arbeiders
Steeds meer bedrijven zijn bereid tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk te maken voor hun huidige medewerkers. Maar dit wil overigens niet zeggen dat werkgevers uit zichzelf een behoefte hebben aan Nieuwe Werkers en specifiek deze groep willen werven.

HNWrecruitment voelt dit kennelijk ook aan. Het bureau prijst om die reden Nieuwe Werkers dan ook als model-arbeiders aan. "Het Nieuwe Werken zorgt voor frisse, enthousiaste en efficiënte medewerkers. Dat komt omdat zij kiezen voor een evenwichtige work/life-balance. Zij kiezen bewust om werk en privé vol passie invulling te geven."

Of werkgevers zomaar zullen aannemen dat Nieuwe Werkers ook Passievolle Werknemers zijn, is zeer de vraag. Het geringe aantal vacatures bij HNWrecruitment wijst er in ieder geval niet op.

Hip imago
Toch kan Het Nieuwe Werken en de achterliggende ICT-trends die dit mogelijk maken, werkgevers interessante voordelen bieden. Bijvoorbeeld besparing op de kosten voor huisvesting en vervoer. Maar belangrijker nog is dat bedrijven veel flexibeler kunnen worden als ze hun werk opnieuw organiseren, waarbij grote kantoren met veel managementlagen en veel overleg niet meer nodig zijn.
Maar om dat te realiseren en een hip imago te krijgen, komt veel meer kijken dan het werven van enkele Nieuwe Werkers.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?